ABD Demokrat Parti Senatörü Warren Fed Başkanı Powell'ı uyardı: İşinizi yapın

İstanbul, 18 Haziran (Hibya) - ABD Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ı, bir dizi düzenlemede değişiklik yapmayı düşünerek potansiyel olarak finans endüstrisinin çıkarlarına hizmet etmekle doğrudan suçladı ve "İşinizi yapın" diye uyardı.

95 kez okundu.
ABD Demokrat Parti Senatörü Warren Fed Başkanı Powell'ı uyardı: İşinizi yapın Advert

CNBC tarafından elde edilen 17 Haziran tarihli bir mektupta Warren, Powell'dan Basel III Endgame olarak bilinen öneriler kapsamında gerekli olan sermaye artışının "yarıya indirilmesini savunduğu" yönündeki haberlere yanıt vermesini istedi ve ekledi:

"Basel III sermaye kurallarını geciktirmek ve sulandırmak için büyük banka CEO'ları ile yaptığınız sayısız toplantıdan sonra şahsen müdahale ettiğinizi gösteren basın haberleri beni hayal kırıklığına uğrattı."

Geçen yıl, Federal Rezerv de dahil olmak üzere üç ABD bankacılık düzenleyicisi, banka sermayesi ve ticaret ve borç verme gibi riskli faaliyetler konusunda uzun zamandır beklenen bir rejim değişikliği olan önerilen kuralları açıkladı. Düzenlemeler, 2008 küresel mali krizine yanıt vermek üzere yeni uluslararası standartları içeriyor.

Warren, "Bu kurallar sadece önemli değil, özellikle Silikon Vadisi ve Signature Bank iflaslarının ardından ve zayıf ticari emlak piyasasından kaynaklanan riskler ve diğer ekonomik tehditler bankacılık sistemine nüfuz ederken kritik ve gecikmiş kurallardır" dedi.

Warren, banka CEO'ları ve lobi grupları, artışların gereksiz yere agresif olduğunu ve sektörü kredi vermeyi azaltmaya zorlayacağını söyledi.

Demokrat Parti üyesi olarak Massachusetts'i temsil eden Senatör Warren, siyasete girmeden önce Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapıyordu.
 

Hibya Haber Ajansı

ABD Demokrat Parti Senatörü Warren Fed Başkanı Powell'ı uyardı: İşinizi yapın
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız