Şanlıurfa Siverek'te İki Köy Karantinaya Alındı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Karakeçi ve Sumaklı kırsal mahalleleri, kuduz vakalarının tespiti üzerine karantinaya alındı.

3204 kez okundu.
Şanlıurfa Siverek'te İki Köy Karantinaya Alındı Advert

Geçtiğimiz hafta içinde Karakeçi köyünde bir hayvanın şüpheli hareketleri fark edilerek veteriner hekimlere haber verildi. Yapılan incelemeler sonucunda hayvanda kuduz virüsüne rastlanıldı. Benzer şekilde Sumaklı köyünde de bir başka vakada aynı teşhis konuldu. 

Karantina kapsamında, her iki köyde de hayvan hareketleri durduruldu. Köy giriş ve çıkışları kontrol altına alınarak, dışarıdan hayvan girişi ve çıkışı yasaklandı. Aynı zamanda bölgede yaşayan insanların da köy dışına çıkmamaları yönünde uyarılar yapıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, köylerdeki tüm hayvanların sağlık kontrollerini yaparak gerekli aşılamaları başlattı.

Yetkililer, köy halkını kuduz hakkında bilgilendirme çalışmalarına da başladı. Kuduzun belirtileri, bulaşma yolları ve alınması gereken önlemler konusunda eğitimler verildi. Özellikle evcil hayvan sahiplerine, hayvanlarını aşılatmaları ve yabani hayvanlarla temasından kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

Kuduz vakalarının yayılmasını önlemek amacıyla köylerde düzenli olarak sağlık taramaları ve denetimler yapılmaya devam edecek. Ayrıca, köylere yakın bölgelerdeki diğer yerleşim yerlerinde de olası kuduz vakalarına karşı önlemler alındı.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi