URFA İHH GAZZE İÇİN MISIR’DA

Kurbanların kesimi ve dağıtımı için bir süredir Mısır’da bulunan İHH Şanlıurfa İl Başkanı Behçet Atila Mısır’da yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

589 kez okundu.
URFA İHH GAZZE İÇİN MISIR’DA Advert

Tüm halkımızın ve İslam âleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. İHH olarak 30 yılı aşkın zamandır, paylaşmanın sevinciyle uzakları yakın ettik. Bu yıl, Türkiye ve Gazze dâhil 65 ülkede kurban emanetleriniz ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için bayram sevincine vesile oldu.

İHH bu Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde kişiye ulaştı.
Bu yılki faaliyet sloganını “Kurban Kardeşliğe Çağrı” olarak belirleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, vekâletini aldığı 100 bin civarı kurbanı Filistin-Gazze ve Türkiye dâhil 65 ülkede kesip, Kurban pay dağıtımları ile 3 milyonun üzerinde ihtiyaç sahibi kişiye ulaştırdık. Gazze kurbanlarımızı, Gazze’nin imkânları ve zorlu şartları göz önünde tutularak; kurbanlarımızın olabildiğince Gazze’de ve bir kısım da Mısır’da kestik. Kesilen kurbanlarımızın etlerini konserve ve dondurulmuş et olarak Gazze’ye göndereceğiz. Biz de şuanda Mısır’dayız. Burada kestiğimiz kurban etlerini hijyenik tesislerde kemiklerinden ayırarak kemiksiz yapıp, paketleyerek donduruyoruz, sonra inşallah tırlarla Gazze’ye koyacağız.
Şanlıurfa İHH olarak bu yıl 750 kurbanın vekâletini aldık. Kurbanlarımızı başta Gazze olmak üzere çeşitli ülkelerde şartlarına uygun olarak kestip ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Urfamızda da yetim, fakir, muhacir ve ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımı yapmaktayız.

İHH olarak bu bayramda ayrıca onbinlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye edildi.

Gazze’ye yönelik çalışmalara ağırlık verilecek
Uzun yıllardır Filistin ve Gazze'ye yönelik kurban çalışmaları yürüten İHH, bu sene Gazze’deki çalışmalarına daha da ağırlık verdi. Vakıf, işgalci İsrail'in Gazze'deki yoğun saldırıları sebebiyle, gerek Gazze’de ve gerek farklı ülkelerde kestiği kurbanları paylar halinde konservelenmiş ve dondurulmuş şekilde Gazze’ye ulaştıracak. Vakıf; Gazze'deki mevcut şartlar, elektrik ve su sorunu yaşanması, insanların yerlerinden edilmiş olması, canlı kurban tedarikinin zorluğu, etlerin bozulma riski ve güvenlik sorunları sebebiyle kurban çalışmalarının daha sağlıklı sürdürülebilmesi amacıyla bu şekilde bir planlama yaptık.

GAZZE'YE ACİL YARDIM
İşgalci İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de, İHH olarak, 7 Ekim'den bu yana on binlerce kişiye şu yardımları ulaştırdık.
Sıcak Yemek: 6.070.693 adet
Ekmek Dağıtımı: 3.385.902 adet
Muhtelif Gıda: 1.169.368 adet
Battaniye: 39.233 adet
Gıda Kumanyası: 105.336 adet
Un: 78.849 Çuval
Elbise: 19.036 adet
Hasta & Bebek Bezi: 63.743 adet
Hijyen Paketi: 56.748 adet
İçme Suyu Dağıtımı: 1.854 Tanker
İlaç Ve Tıbbi Malzeme: 501 adet
Tekerlekli Sandalye & Koltuk Değneği Tıbni Yatak & Hasta Yürüteci: 340 adet
Ambulans Alımı: 12 adet
İlk Yardım Çantası: 1.300 adet

Kurbanlarını ve diğer ayni ve nakdi yardımlarını Gazze için bizlere emanet eden tüm bağışçılarımıza Filistin Gazzeli mazlum ve mağdurlar adına teşekkür ederiz. Allah hepsinden kabul eylesin.

Başta mazlum Filistin/Gazze, Suriye/Bilad-ı Şam, Dağu Türkistan, Yemen ve tüm İslam beldelerinin özgürlüğüne kavuşması dua ve temennisiyle hepinizin kurban bayramını en içten dileklerimle tebrik ederim. Bayramınız mubarek olsun. Allah Teâla bizleri bu mubarek günlerin feyz u bereketinden mahrum eylemesin. 19 Haziran 2024 / MISIR

İHH Şanlıurfa Temsilcisi
Mak.Müh. Behçet Atila / Mısır

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız