Milletvekili Yazmacı’dan Urfa’ya Şanlı unvanı verilişinin 40. Yıl Dönümü mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Urfa’ya Şanlı unvanı verilişinin 40. Yıl fönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

1541 kez okundu.
Milletvekili Yazmacı’dan Urfa’ya Şanlı unvanı verilişinin 40. Yıl Dönümü mesajı Advert

Vekil Yazmacı mesajında,"Tarihin en şanlı istiklal mücadelesini vererek, yiğitliğin, mertliğin şehri olduğunu ispatlamış Urfamız yurduna ve bağımsızlığına yönelen tüm saldırılara her zaman kararlılıkla karşı koymuş, büyük zaferler kazanarak bağımsız yaşama kararlılığını sürdürmüştür.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi kahramanlıklarla dolu peygamberler şehri Şanlıurfamız, Kurtuluş Savaşı’nda düşman güçlerine karşı büyük bir direniş göstererek, 1920 yılında kurtuluşunu ilan etmiştir.
Türkiye Büyük Millet Meclisimizde 12 Haziran 1984'te kabul edilen teklifle Urfamızın adı " Şanlıurfa" olarak değiştirilmişti. Alınan karar, 22 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Bugün şehrimizin “şanlı” unvanı alışının 40. yılını kutluyoruz.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedefleri kapsamında her alanda şehrimizi geliştirmeyi, bölgesinde parlayan bir yıldız haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. AK Parti milletvekilleri olarak bu yönde çalışmalarımızı aziz Şanlıurfalı hemşehrilerimizden aldığımız güçle devam ettiriyoruz.
Güzel şehrimizin yüreğinin ve bileğinin hakkıyla 'Şanlı' unvanını alışının 40. yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle vatanımızı mücadeleleriyle bizlere emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız