AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ

Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Şanlıurfa Eczacılar Odasından Ecz. Ali Erdem tarafından yüksekokulun konferans salonunda ‘’Akılcı İlaç Kullanımı’’ konulu seminer düzenlendi. Seminere SHMYO Yüksekokul Müdürü, Yüksekokul öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.

982 kez okundu.
AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ Advert

Yapılan seminerde konuşmasını yapan Ecz. Ali Erdem’’ Tüm dünyada yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olmaktadır. Bu bağlamda dünyada “Akılcı İlaç Kullanımı (AİK)” çalışmaları başlatılmıştır. Dünya Sağlık Örgütü’nün tahminlerine göre, ilaçların % 50′sinden fazlası uygun olmayan şekilde reçetelenmekte, temin edilmekte veya satılmaktadır. Tüm hastaların yarısı da ilaçlarını doğru şekilde kullanamamaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına neden olur.

Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı,  hemşire, diğer sağlık personeli, hasta, hasta yakını, sektör, düzenleyici otorite, meslek örgütleri ve medya gibi gruplar sorumluluk sahibi taraflar olarak sayılabilir.’’ diyerek akılcı ilaç kullanımı hakkında önemli bilgiler verdi.

Seminer sonunda Ecz. Ali Erdem’e Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koyuncu tarafında plaket takdim edildi.

AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum