Şanlıurfa'da Anız Yangınlarına Yönelik Ceza Uygulamaları Artırıldı

Ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi çok sayıda anız yangınının meydana geldiği Şanlıurfa'da yangınların önlenmesi amacıyla Valilik harekete geçti.

1453 kez okundu.
Şanlıurfa'da Anız Yangınlarına Yönelik Ceza Uygulamaları Artırıldı Advert

Vali Hasan Şıldak imzası ile ilgili bütün kamu kurumları ve belediyelere gönderilen genelge ile anız yangınlarının ve tarım arazilerinde meydana gelen yangınların önlenmesi konusunda alınacak tedbirlere ilişkin talimatlar verildi ve koordinasyon içerisinde çalışılması hususunda kuruluşlar uyarıldı.

24 Haziran Pazartesi günü ilgili kuruluş temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı da gerçekleştiren Vali Şıldak, konunun önemini vurgulayarak anız yakılması konusunda il genelinde yoğun denetim yapılacağını ve mevzuatta öngörülen cezaların uygulanacağını ifade etti. Anız yangınlarının her birinin faillerinin bulunması ve haklarında hem idari para cezası uygulanıp hem de adli işlem başlatılmasını isteyen Şıldak, bu konuda kolluk birimlerinin yoğun mesai harcayacağını belirtti.

Haziran ayı içerisinde il genelinde 218 arazide meydana gelen anız yangınına yönelik olarak yasal işlem yapıldığını belirten Vali Hasan Şıldak kısa süre içinde bu sayının büyük artış göstereceğini ve uygulanan cezalar konusunda kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız