Altun: Türkiye, küresel alanda gündem belirleyen süreçlere liderlik eden ülke konumundadır

FATMA ELİF BEYHAN - 26.06.2024 - HİBYA - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Dijital Dönemde Habercilik Forumu'nda bir konuşma yaptı.

85 kez okundu.
Altun: Türkiye, küresel alanda gündem belirleyen süreçlere liderlik eden ülke konumundadır Advert

İletişim Başkanı Altun'un konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Biz bir yandan dijital dönemde haberciliğin nasıl dönüştüğünü, dijital teknolojilerin habercilere sunduğu imkan ve meydan okumaları konuşurken öte yandan şu anda Gazze’deki muhabirlerimizin internet ve telefona erişiminin neredeyse imkansız olduğu hatta elektriğin bile olmadığı, hepsinden daha vahimi muhabir oldukları için kendilerinin birer stratejik hedef olarak konumlandırıldıkları bir sahada habercilik yaptıkları gerçeği ile karşı karşıyayız.

Çok acı ama bir o kadar da çıplak bir gerçek bu. Onların geçtikleri her bir sivil katliam haberi her bir vahşet görüntüsü bir yandan yüreklerimizi paramparça ederken öte yandan onlar israilin savaş suçlarını kayıt altına alıyor. Böylelikle çok önemli başka bir şey daha yapıyorlar. Küresel vicdan toplumunu cesaretlendiriyorlar.

Sayın ve köklü medya kuruluşlarımızın yaptığı nitelikli habercilik mesleğine şeref katmanın yanında Türkiye’nin diplomatik çabalarına da destek oluyor.

Daha önce Filistin’i bir devlet olarak tanımak konusunda isteksiz olan bazı devletler bugün Filistin’i tanıma kararı alıyorlarsa bunda Türkiye’nin diplomatik girişimlerinin yanında yaşanan bu soykırım ve zulüm şartlarında mesleğini icra eden habercilerimizin de çok önemli payı vardır.

Habercilerimizin bireysel çabalarının etkisini artıran temel yaklaşım ise Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle ortaya konan Türkiye Yüzyılı vizyonunun iletişim alanında izdüşümü olan Türkiye İletişim modelidir.

Habercilerimizin büyük bir aşkla ortaya koyduğu çabaları Türkiye İletişim Modelimizin hakikat mücadelesinin ve adil iletişim çağrısının vücut bulmuş bir hali olarak görüyoruz.

Bir diğer sıcak çatışma alanı olan Rusya-Ukrayna sahasına baktığımızda da orada da benzer bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Bilindiği gibi Rusya-Ukrayna savaşının başından beri Türkiye adil bir barışın bir an önce tesis edilmesi için mücadele etmekte, bunu da sahip olduğu hakkaniyetli yaklaşım nedeniyle savaşan her iki taraf arasında sağladığı güven sayesinde sürdürebilmektedir.

Ülkemizin diplomatik çabalarının ve hakkaniyetli yaklaşımının bir neticesi olarak güven unsuru haline gelmesi Rusya-Ukrayna savaş sahasında görev yapan muhabirlerimizin mesleklerini icra ederek hakkaniyetli ve adil bir haber akışı sağlamalarının da önünü açmıştır.

Bugün Türkiye sadece daha adil bir dünya çağrısı değil aynı zamanda daha temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya çağrısıyla da küresel alanda gündem belirleyen, süreçlere liderlik eden bir ülke konumundadır."

Hibya Haber Ajansı

Altun: Türkiye küresel alanda gündem belirleyen süreçlere liderlik eden ülke konumundadır
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız