DİMES Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yükselişini sürdürüyor

Ülkemizin gelen içecek şirketlerinden DİMES, “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 73 sıra birden yükseldi ve 414. sırada yer aldı. Küresel içecek şirketi vizyonuyla sunduğu katma değerli ve yenilikçi ürünleri, portföy genişlemesi ve 100’ün üzerinde ülkeyi kapsayan uluslararası pazarlarında küresel marka stratejileriyle büyümesini sürdüren DİMES, 2024 yılında toplam cirosunu yaklaşık 90, ihracat gelirlerini de yaklaşık yüzde 85 artırmayı hedefliyor.

92 kez okundu.
DİMES Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yükselişini sürdürüyor Advert

Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu markası ve ülkemizin önde gelen içecek şirketlerinden DİMES, itici gücünü kolektif inovasyon kültüründen alan “tarıma dayalı, katma değerli içecek şirketi” vizyonu çerçevesinde belirlediği stratejileri ve küresel marka genişlemesiyle sağlam adımlarıyla güçlü büyüme performansını sürdürüyor.

DİMES, “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasındaki yerini, 2023 yılında 73 sıra yükselişle 414. sıraya taşıdı. 2023 yılında ihracat ve iç pazar toplam olmak üzere toplam ciro büyümesi bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 65 düzeyinde gerçekleşen DİMES, yine aynı dönemde ihracat gelirlerinde de TL bazında yaklaşık yüzde 60 büyüme elde etti. DİMES 2024 yılında ihracat gelirlerini TL bazında yaklaşık yüzde 85, toplam cirosunu da yaklaşık yüzde 90 oranında artırmayı hedefliyor.

İçecek şirketi vizyonu doğrultusunda marka genişlemesinin yüksek bir ivmeyle devam ettiğini ifade eden DİMES CMO’su (Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) Duygu Süleymanoğlu, “Tüm stratejilerimizin temelini oluşturan küresel içecek şirketi vizyonumuzla, yenilikçiliği ve geleceği sahipleniyoruz. Yenilikçi kategorilerde yenilikçi ürünlerimizle yeni deneyimler sunmaya, genç hedef kitleyle bağımızı yeni nesil iletişimle güçlendirmeye ve uluslararası pazarlarımızda yeni büyüme adımlarına yatırım yapıyoruz. Türkiye pazarında tüketicilerimizin her yerde bulabilecekleri, en ulaşılabilir içecek markası olmayı hedefliyoruz. 100’ü aşkın ülkeyi kapsayan uluslararası pazarlarımızda ise hedefimiz, özellikle hedef ülkelerde stratejik yönetim ve yeni lansmanlarımızla Türkiye’nin küresel markası olarak büyümemizi sürdürmek.Tarımı nasıl daha fazla katma değerle destekleyebiliriz, çevre ve ekonomi açısından nasıl daha verimli çalışabiliriz, tüketicilerimizi nasıl daha yakından dinleyebiliriz, Ar-Ge gücümüzle tüketici beklentilerini nasıl daha iyi karşılayabiliriz, onların dünyasına nasıl daha iyi girebiliriz, onlarla nasıl daha iyi konuşabiliriz konularına odaklanıyoruz. Türk tarım ürünlerinin katma değerli işleyen ve tarımı sanayinin odağına alan, 65 bin meyve üreticisini kapsayan geniş bir ekosisteme sahip DİMES’in, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yükselmesi bizlere büyük bir gurur ve heyecan veriyor, her zaman daha iyisini yapma azmimizi besliyor” şeklinde konuştu.

DİMES CMO’su Duygu Süleymanoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“60 yılı aşkın köklü geçmişinin kurucu ilkelerini, kendini sürekli yenileyen ve sürekli genç kalabilen bir yapıyla birleştiren DİMES, doğa ve insan arasında çok önemli bir değer zinciri oluşturuyor. Şirketimiz gücünü, farklı kuşaklardan, değişik sosyal çevrelerden gelen, değişik fikirlere, değişik alanlarda multidisipliner eğitime ve deneyime sahip, ancak aynı değerleri paylaşan bireylerden oluşan ve ‘Doğaya ve insana sevgi ve saygı’ temel değeriyle, daha iyisini yapabilmek için her gün kendiyle rekabet eden ekibimizden alıyor. Bu ekibin kolektif inovasyon gücüyle, doğa ve insan için daha iyisini ortaya koymak için sürekli kendimizle rekabet etmeye ve Türkiye’mizin küresel içecek markası DİMES’i büyütmeye devam edeceğiz."

Hibya Haber Ajansı

DİMES Türkiye’nin en büyük sanayi şirketleri arasında yükselişini sürdürüyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız