Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır

Suudi Arabistan ile Çin arasında imzalanan ve 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak “Onaylanmış Destinasyon Statüsü” düzenlemesiyle Çinli turist gruplarının Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi artık daha kolay bulacak.

191 kez okundu.
Suudi Arabistan, 5 milyon Çinli turist için hazır Advert

Suudi Arabistan ile Çin arasında imzalanan ve 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak “Onaylanmış Destinasyon Statüsü” düzenlemesiyle Çinli turist gruplarının Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesi artık daha kolay bulacak. Anlaşmayla Suudi Arabistan’ın mevcut uçuşlarının yanı sıra Air China, China Eastern ve China Southern de direkt uçuşlara başlayacak. Suudi Arabistan’ın hedefi, 2030 yılına kadar 5 milyon Çinli turist ağırlamak.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al-Khateeb, anlaşmanın Suudi Arabistan’ın Çinli ziyaretçilere hazır olduğunun bir göstergesi olduğunu belirterek, “Vizelerin kolaylaştırılması, ücretlerin düşürülmesi, hava bağlantısının geliştirilmesi, Çinli turistler için Mandarin diliyle yönlendirmeler yapılması, tur ve otel personelinin eğitilmesi gibi adımları atacağız” dedi.

Çin’in ADS politikası, vatandaşlarının organize gruplar halinde turizm amacıyla belirli denizaşırı destinasyonlara seyahat etmesine olanak tanıyan ülkeler arasında yapılan ikili bir anlaşma. İlk kez 1990’ların başında, Çin vatandaşlarının uluslararası seyahate artan ilgisini ve halkın harcanabilir gelirindeki artışı karşılamak için tanıtıldı.    

Hibya Haber Ajansı

Suudi Arabistan 5 milyon Çinli turist için hazır
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Arz riskleri artarken petrol fiyatları yükseliyor
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız
Blinken: İran'ın nükleer silah geliştirmesini önlemek için tüm araçları kullanacağız