İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Tahran, 29 Haziran (Hibya) - İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile telefonla görüşerek Tahran ile Moskova arasındaki iş birliğinin son durumu ve bölgesel konuları ele aldı.

94 kez okundu.
İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü Advert

İran İslam Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ikili ilişkilerde son dönemde yaşanan gelişmeleri, özellikle Rus gazının İran'a nakline ilişkin mutabakat zaptının imzalanmasını ve İran Cumhurbaşkanı Vekili ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesini hatırlatan Bagheri, Tahran-Moskova ilişkilerinin doğru yönde ve uygun bir hızda ilerlediğini söyledi.

Lübnan direniş hareketi Hizbullah'ın, İsrail'in Lübnan'a yönelik olası saldırısına karşı tam hazırlıklı olduğunu vurgulayan Bagheri, İsrail rejiminin suçlarının devam etmesinin ve gerginliğin Lübnan'a sıçramasının önlenmesinin, tüm bölgenin iyiliği ve uluslararası istikrar açısından önemli olduğunu, çünkü bu krizin bölgenin diğer bölgelerine de yayılma riski taşıdığını söyledi.

Lavrov, İran ile ilişkilerde gündemdeki konuları ilerletmeye vurgu yaptı. Bagheri ve Lavrov telefon görüşmesinde ayrıca konsoloslukla ilgili bazı konular da ele alındı.

Hibya Haber Ajansı

İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Enflasyonda yol ayrımı
Enflasyonda yol ayrımı
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi
İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait hedeflere saldırı düzenledi