Şanlıurfalı Hacılar 12 Saattir Cidde Havalimanında Mağdur-(VİDEO)

Dün gece saat 20.00'den beri Suudi Arabistan'ın Cidde Havalimanı'nda bekleyen Şanlıurfalı hacılar, yaşadıkları mağduriyete çözüm bekliyor.

3213 kez okundu.
Şanlıurfalı Hacılar 12 Saattir Cidde Havalimanında Mağdur-(VİDEO) Advert

Dün gece saat 20.00'den beri Suudi Arabistan'ın Cidde Havalimanı'nda bekleyen Şanlıurfalı hacılar, yaşadıkları mağduriyete çözüm bekliyor. 6. kafile 1. grupta yer alan 350 hacı, 12 saattir havalimanında mahsur kaldı.

Hacıların Türkiye'ye dönüş için sabırsızlandıkları, fakat yetkililerden yeterli desteği alamadıkları bildiriliyor. Uzun süren bekleyiş nedeniyle yaşlı ve hasta hacıların sağlık sorunları yaşadığı belirtiliyor. Hacılar, acil olarak yetkililerin devreye girmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyor.

Havalimanında yaşanan bu bekleyiş, özellikle hacıların fiziki ve psikolojik durumlarını olumsuz etkiliyor. Hacılardan Ahmet Yılmaz, "Dün gece saat 20.00'den beri bekliyoruz. Bu durum hepimizi çok yordu. Özellikle yaşlı ve hasta olanlarımız büyük sıkıntı çekiyor. Yetkililerden bir an önce yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’dan hacca giden bu büyük grup, kutsal topraklarda ibadetlerini tamamladıktan sonra memleketlerine dönmek için sabırsızlanıyor. Ancak, Cidde Havalimanı'nda karşılaştıkları bu beklenmedik durum, hacıların moralini bozmuş durumda. Hacıların yakınları da endişe içinde bekliyor ve yetkililerden acil bir çözüm bekliyor.

Durumun çözülmesi ve hacıların Türkiye'ye güvenli bir şekilde dönmeleri için Türk ve Suudi yetkililerin işbirliği yapması gerektiği ifade ediliyor. Hacılar, her geçen saatin mağduriyetlerini daha da artırdığını belirterek, yetkililerin bir an önce devreye girmesini bekliyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Powell Fed'in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
Powell Fed'in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
AKUT Bingöl ekibi, Kartal Yaylası'nda mahsur kalan vatandaş için operasyona çıktı
AKUT Bingöl ekibi, Kartal Yaylası'nda mahsur kalan vatandaş için operasyona çıktı