Esnaf kapsamlı bir Bağkur reformu bekliyor

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay Ankara’da düzenlediği basın toplantısında ekonominin iyi yönetilmediğine vurgu yaparak, toplumsal taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

3455 kez okundu.
Esnaf kapsamlı bir Bağkur reformu bekliyor Advert

“Hapishanede çocuk olmaz, annesinin suçu çocuğa yüklenemez”

Genel Af ve ehliyet affı çağrılarını yineleyen Alpay, cezaevlerinde anneleriyle beraber kalan çocukların durumuna da dikkat çekerek, “Hapishanede çocuk olmaz, annesinin suçu çocuğa yüklenemez. Mahpus annelere ev hapsi seçeneği verilerek, çocukların mağduriyetlerine bir an evvel son verilmelidir. Türkiye ‘affederek’ toplumsal barışın kapısını aralamalı, yurttaşlarına huzur ve güven sağlamalıdır.” diye konuştu.

Kapanan şirket sayısı açılandan fazla

Genel Başkan Hüseyin Alpay, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kapanan ve kurulan şirket sayısını açıkladığı raporunda, kapanan şirket sayısının kurulan şirket sayısını geçmesinin Türkiye ekonomisi için alarm zillerinin çaldığının göstergesi olduğunu söyledi. Alpay, “kurulan ve kapanan şirket sayılarına ilişkin veriler ekonominin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Kapanan şirket sayısının kurulan şirket sayısının çok üstünde olduğu gerçeği, önümüzde daha zor günlerin olduğunun habercisi.” dedi.

İş insanlarına ve küçük esnafa destek verilmeli

“Halk biraz olsun nefes almak istiyor” diyen Genel Başkan Hüseyin Alpay, “Toplumsal beklentiler karşılanmadan halka söyleyeceğiniz hiçbir sözün karşılığı olmayacaktır. Genel Af ile birlikte ölüme karışmamış kazalar için ehliyet affı yasalaşmalıdır. Ülkenin barışa ihtiyacı her zamankinden daha fazladır. Kapanan işyerleri sayısındaki dikkat çekici artış göz önünde tutularak iş insanlarına ve küçük esnafa paket destek programları acilen hayata geçirilmelidir. Yüksek Bağkur primlerini ödeyemeyen esnaflarımız için prim tutarları yeniden güncellenmelidir. Kapsamlı bir Bağkur reformu ile milyonlarca esnafa hayat hakkı tanınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Powell Fed'in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
Powell Fed'in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
AKUT Bingöl ekibi, Kartal Yaylası'nda mahsur kalan vatandaş için operasyona çıktı
AKUT Bingöl ekibi, Kartal Yaylası'nda mahsur kalan vatandaş için operasyona çıktı