Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 38 bine dayandı

İsrail’in saldırılarının devam ettiği Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 38 bine dayandı.

3223 kez okundu.
Gazze’de yaşamını yitirenlerin sayısı 38 bine dayandı Advert

İsrail’in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda son bir günde en az 43 Filistinli daha yaşamını yitirdi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 37 bin 877'ye yükseldi.
 
Son saldırılarda 111 kişinin yaralandığı belirtilirken, 7 Ekim'den beri yaralananların sayısının da 86 bin 969'a yükseldiği aktarıldı. Açıklamada, ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak İsrail'in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi. 
 
YAKIT 48 SAAT İÇİNDE TÜKENECEK
 
Sağlık Bakanlığı, İsrail'in aylardır devam eden saldırılarının sonucu yakıtın tükenmesi nedeniyle 48 saat içerisinde bölgedeki hastane ve oksijen istasyonlarının çalışmalarını durduracağı konusunda da uyarıda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'in bölgeye yakıt girişine izin vermemesi nedeniyle jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın tükenmek üzere olduğu vurgulandı. Açıklamada, ilgili tüm uluslararası ve insan hakları kuruluşlarına, Gazze'deki hastaneler için gerekli yakıtın yanı sıra jeneratör ve yedek parçalarının sağlanması için acilen müdahale etme çağrısında bulunuldu. 

 

(MA)

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Powell Fed'in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
Powell Fed'in faiz indirmeden önce daha fazla güvene ihtiyacı olduğunu söyledi
AKUT Bingöl ekibi, Kartal Yaylası'nda mahsur kalan vatandaş için operasyona çıktı
AKUT Bingöl ekibi, Kartal Yaylası'nda mahsur kalan vatandaş için operasyona çıktı