Özhaseki, Görevden Affını İstedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istedi.

1387 kez okundu.
Özhaseki, Görevden Affını İstedi Advert

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istedi. Özhaseki, yaptığı açıklamada, 1994 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başladığı kamu hizmeti kariyerinde, yıllar boyunca çeşitli önemli görevlerde bulunduğunu belirtti.

1994 yılında Kayseri halkının yoğun talebi üzerine belediye başkanı olarak hizmet kervanına katıldığını ifade eden Özhaseki, “Türkiye’nin zor yıllarıydı o dönemler. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak devam eden bu yolculukta doğduğum şehre hizmet etmekten, her bir köşesine emek verip iz bırakmaktan derin bir manevi haz duydum” dedi.

Daha sonraki yıllarda Kayseri Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Türkiye’ye hizmet ettiğini belirten Özhaseki, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmanın kendisi için her zaman bir onur vesilesi olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirleri yeniden inşa etmek için tarihi bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Özhaseki, “Hamdolsun; geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi” dedi.

Sağlık sorunları nedeniyle görevden affını istediğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini belirten Özhaseki, “Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk’ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne de çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, bundan sonraki dönemde kuracakları aile vakfında sağlığı elverdiği sürece hizmet vermeye devam edeceğini ve ülke için hayırlı olan her işe desteğinin süreceğini belirtti. “Milletimizden haklarını helal etmelerini hususiyle dilerim. Sayın Cumhurbaşkanımıza, göstermiş olduğu güven ve teveccühleri münasebetiyle şükranlarımı arz ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum