Özel: Vatandaşın, milletin, halkın gündemini konuşmaya devam edeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’da ülke ekonomisine ilişkin değerlendirme yaptı.

103 kez okundu.
Özel: Vatandaşın, milletin, halkın gündemini konuşmaya devam edeceğiz Advert

Özel’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bugünkü 17 bin lira, ocaktaki 13 bin liraya denk geliyor ve ‘6 ay daha zam vermeyelim’ diyor. Hadi 17 bin lira sen al bakalım, hesabını buna göre yap. Böyle bir hesap olmaz. AK Partili olsun, MHP’li olsun bütün seçmenler, emekliler, asgari ücretliler, çiftçiler ve esnaflar perişan durumda. Hesabımızı buna göre nasıl yapacağız? Seçim senesi parayı bol bol dağıtıp, seçim ekonomisi uygulayıp sonra 4 sene millete ızdırap çektirmenin, acı reçete içirmenin nasıl savunulabilir bir tarafı var? Hesabımızı, kitabımızı millete göre yapıyoruz.

Erken seçim gündemini konuşana kadar meydandaki işçiler, emekliler ‘erken seçim’ diye bağırıyor. Çünkü seçim yok diye siz onları geçinemez bir halde bıraktınız. Meselenin özü budur. Kendisiyle yaptığım görüşmede de bu dört ana başlığı da, çarelerini de söyledim. Bunun dışında ülkede demokrasi yönünde atılması gereken adımları da söyledim.

O adımlar atılacak olursa ve milletin sıkıntılarına bir nebze olsun çare olabilecek adımlar atılırsa 31 Mart seçim sonuçlarını gerekçe yapıp ‘Ben birinci partiyim hadi seçim’ demeyeceğim. Ama millet isterse ne yapalım?  

Türkiye’nin dört bir yanı yoksulluktan perişan olmuşken bu kadar duyarsız olunmaz. Hesabımızı, kitabımızı millet neye göre yapıyorsa ona göre yapacağız kimse kusura bakmasın.

Pazartesi günü oradaydık, yarın yine orada olacağız yakından takip edeceğiz. Biraz önce Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu salona uğurladık.

Sinan Ateş, suni gündemse, yoksulluk, işsizlik suni gündemse nedir senin gündemin? Söyle senin gündemini konuşalım. Vatandaşın, milletin, halkın gündemini konuşmaya devam edeceğiz. İstedikleri kadar rahatsız olsunlar.

Tayyip Bey’i üzmeyen istatistik kurumunun verilerine göre dahi asgari ücret şu ana kadar 3 bin 850 lira erimiş durumda.

Vatandaş enflasyon artı olduğu müddetçe hayat pahalılığı arıyor demektir. Fiyatların düşmesi için eksi enflasyon lazım.

Enflasyonla ilgili alınması gereken gerçek tedbirler yerine suya, sabuna dokunmayan ve dönüp sadece vatandaşa kemer sıktırtan tedbirler alınıyor."

Hibya Haber Ajansı

Özel: Vatandaşın milletin halkın gündemini konuşmaya devam edeceğiz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum