Amedspor: Bizi siyasete çekmeyin, spor yapmak istiyoruz

Amedspor: Bizi siyasete çekmeyin, spor yapmak istiyoruz

2365 kez okundu.
Amedspor: Bizi siyasete çekmeyin, spor yapmak istiyoruz Advert

Cesim İlhan

Amedspor hakkında, geçen sezon İstanbul’da Medipol Başakşehirspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında sahaya "Çocuklar ölmesin, maça gelsin" pankartıyla çıktığı için ‘örgüt propagandası yapmak’ ve ‘hakaret etmek’ suçlamalarıyla açılan dava devam ediyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) da aldığı kararda, pankart nedeniyle Amedspor’a 5 bin TL para cezası vermişti. Ayrıca Amedspor futbolcularından Deniz Naki ve Abdullah Çetin hakkında, kişisel Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda ‘örgüt propagandası’ yaptıkları suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Amedspor’un pankartına Avrupa’dan destek

Almanya’nın ikinci lig (Bundesliga 2) ekiplerinden ve Amesporlu Deniz Naki’nin eski takımı olan St. Pauli’nin taraftarları ise, Amedspor’un “Çocuklar ölmesin, maça gelsin” pankartını Leipzig takımıylaoynadıkları maçta tribünlere taşıyarak destek vermişti.

“Kürdistan Bölgesi takımlarıyla kardeşlik maçları oynayalım”

Amedspor Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Erol, Kuzey Kürdistan’daki, Cizrespor, Dersimspor, Vanspor ve bölgenin diğer takımlarıyla aralarının iyi olduğunu belirtirken, geçtiğimiz yıl da Rojava’da Qamişlospor ile hazırlık maçı yaptıklarını hatırlatıyor. Erol, Kürdistan Bölgesi’ndeki takımlardan teklif gelirse, onlarla kardeşlik ve dostluk maçları oynayabileceklerini de söylüyor.

Amedspor kadın takımı

Amedspor bünyesinde kadın futbol ve voleybol takımı da kuruldu. Kadın takımı Spor Toto 2.Lig Beyaz Grubu’nda mücadele ediyor ve şu an lider. Kadın futbol takımında 42, kadın voleybol takımında da 35 oyncu bulunuyor.

Amedspor alt yapı için bölge gençlerini seçiyor

Amedspor her yıl haziran ayında bölge gençlerini alt yapıya almak için kayıt yapıyor. Temel amaç bölge gençlerini spora kazandırmak. Amedspor’un 14, 15, 16, 17, 18 ve 19 yaş gruplarından oluşan 6 genç takımı bulunuyor. Bu takımlar kendi liglerinde lider. Amedspor’un bin 700 lisanslı futbolcusu var, bunlardan 320’si ana takımlarda top koşturuyor. Amedspor bu yıl alt yapı çalışmaları kapsamında, 2004-2005-2006 ve 2007 doğumlular için de kayıt açacak. Ayrıca Amedspor’un engelli basketbol takımı ve genç futbol takımı da bulunmakta. Onlar da kendi gruplarında lider.

Amedspor ve Dersimspor taraftar gruplarından çocuklara hediye

Amedspor’un taraftar grupları Barikat ve Mor Barikat ile Dersimspor’un Dersimspor Direniş ve Çena Dersim taraftar grupları, dar gelirli aileler ve çocuklar ile dayanışmak için kampanya organize etmişti. Toplanan yardımlar karne gününde çocuklara dağıtılmıştı.

Amedspor Türkiye futboluna katkı sunuyor

Amedspor Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Erol: Amedspor, Türkiye futbolu için büyük bir şans. Amedspor’un olduğu platformlarda, Amedspor sayesinde ismi hiç duyulmamış kulüpler bile seyirci topluyor. Tribünler doluyor. Bundan dolayı Amedspor, Türkiye futboluna katkı sunuyor. Amedspor, Süper Lig’e çıkarsa Türkiye’de var olan siyasi gerginliği de indirecektir. Temel amacımız barış ve kardeşliktir. Bu kardeşlik eli mutlaka Amedspor’dan geçiyor. Sporun olduğu yerde siyaset olmamalı. Amedspor, Süper Lig’e çıktığında taraftarlar büyük takımların maçlarına da gidecek, diğer takımların taraftarları bölgeye gelecek. İnsanlar arasında bir kaynaşma olacak.

Şehmus Özer “Biz yine de onlara çiçek vereceğiz” demişti…

Aralık 2016’da geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Amedspor’un Kaptanı Şehmus Özer, “Bu ülkede yaşıyoruz. Biz buraya gelen takımlara iyi davranacağız, onlara çiçek vereceğiz. Onlara hiçbir şekilde kötü davranmayacağız. Bizim gittiğimiz yerlerde, onlar bize kötü davransa da onlar iyi olsun ve yine biz kötü olalım. Ne yapalım?” demişti. 10 Mayıs 1980’de Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğan Özer, Maradona sayesinde futbola merak sardı, oynadığı takımları Süper Lig’e taşıyan isim oldu. Özer, “Çocuklar ölmesin, maça gelsin” diyen Amedspor’un kaptanıydı. 21 Aralık’ta hayatını kaybeden Amedspor’un unutulmaz kaptanı Şehmus Özer, son golünü 15 Aralık’ta Fenerbahçe’ye atmıştı.

Avrupa takımlarından maç teklifleri

İspanya’ndan Athletic Bilbao, İtalya’dan Palermo ve Livorno, Almanya’dan Bayern Leverkusen gibi takımlardan Amedspor’a hazırlık ve dostluk maçları teklif  edildi.

400 bin TL para cezası

Finansmanını maç gelirlerinden elde eden Amedspor’a Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ( PFDK) tarafından sadece 2016 yılında 400 bin TL para cezası verildi. Amedspor’a 29 maçta seyircisiz oynama da cezası verilmişti.

Amedspor’un tarihçesi

1972'de Melikahmet Turanspor olarak uzun yıllar amatör liglerde mücadele etti.

1985'te kulübün adı ‘Melikahmetspor’ oldu.

1990’da kulübün adı "Diyarbakır Belediyespor", renkleri de Yeşil-Beyaz olarak değiştirildi.

1993'te kulübün adı da "Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor" olarak 3. kez değişikliğe uğradı.

1996'da takımın renkleri Yeşil-Beyaz'dan Sarı-Kırmızı'ya çevrildi.

1999’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİspor olarak değiştirdi.

2006-2007 sezonunda 3. Lig'de şampiyon olup, 2. Lig'e yükselmeyi başardı.

2009-10 sezonu sonunda tekrar 3. Lig'e düştü.

2010-11 sezonunda kulübün adı "Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor" olarak değiştirildi.

2010-2011 sezonunda 3. Ligde 4. olarak Play Off’lara kaldı.

2011-2012 sezonunda 3. Ligde 3. olarak Play Off’lara kaldı,

2012-2013 sezonu sonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon oldu ve TFF 2. Lig'e yükseldi.

2013-2014 sezonunda 2. Ligde 5. olarak 1. Lig’e çıkmak için Play Off oynamaya hak kazandı. Fakat Alanyaspor'a elenerek bu şansını kaybetti.

Kulüp 28 Ekim 2014 tarihinde Amedspor olarak isim değişikliğine gitti. Takımın renkleri yeşil-kırmızı-beyaz olarak değiştirildi ve yeni armasındaki sarı renk yerini beyaza bıraktı.

2015-2016 sezonunda Türkiye Kupası’nda çeyrek finale kalarak büyük başarı kaydetti. Çeyrek finalde Fenerbahçe’ye elendi. Şu anda 2. Lig'de mücadele ediyor.

BAS  GAZETESİ

 

Amedspor: Bizi siyasete çekmeyin spor yapmak istiyoruz
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum