Siverek Belediyesi Yeniden Refah Partisi (YRP) meclis üyeleri, KYK yurdunun yapılması için verilen red kararının ardından gazetecilere sert eleştiriler yöneltti. Meclis üyeleri, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak'ın paylaşımını haber yapan gazetecileri hedef aldı.

Siverek Belediyesi Yeniden Refah Partisi (YRP) meclis üyeleri, KYK yurdu yapılması için verilen red kararının ardından gazetecileri hedef aldı. Yeniden Refah Partisi Siverek meclis üyeleri, belediye başkanı Ali Murat Bucak’ın paylaşımını haber yapan gazetecilere yönelik eleştirilerde bulundu.

Meclis üyeleri, yurt yapımına red kararının gerekçesi ile işten çıkarılan personeller için basın açıklaması düzenledi. Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Meclisi grup sözcüsü Avukat Mehmet Muhittin Nasanlı, 5 Temmuz 2024’teki meclis toplantısında red edilen bazı maddeler üzerinden yapılan yönlendirmelerin hileli olduğunu ve vatandaşların yanlış bilgilendirildiğini belirtti.

Nasanlı, basın açıklamasında, son meclis toplantısı sonrası yaratılan algı operasyonlarının, Ak Partili Belediye Başkanı ve Ak Parti Grubunun günahlarını örtmeye yönelik olduğunu söyledi. Siverek Belediyesi’nde emekçilere mobing uygulandığını ve işten çıkarmalar yapıldığını vurgulayan Nasanlı, red edilen maddelerin bahane edilerek gündemin değiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Nasanlı, bazı basın yayın organlarının araştırma yapmadan servis edilen metinleri paylaştığını ve bu durumun gazetecilik ahlakına uygun olmadığını belirtti. Red edilen maddelerin gerekçeleri arasında, imar planlarının eksikliği ve kanuna aykırılıklar bulunduğunu söyledi. Yeniden Refah Partisi’nin, Siverek halkının menfaatlerini korumayı amaçladığını ve rant peşinde koşanlara göz açtırmayacağını vurguladı.

RHA AJANS