Çin halkının Japon işgalcilere direniş savaşının 87. yıl dönümü anıldı

Çin’de 7 Temmuz 1937 Olayı’nın (Lugou Köprüsü Olayı) meydana gelmesiyle Çin halkının Japon işgalcilere direniş savaşını başlatmasının 87. yıl dönümü dolayısıyla bugün Çin Halkı Japon İşgalcilere Karşı Direniş Savaşı’nı Anma Müzesi’nde bir anma töreni düzenledi.

162 kez okundu.
 Çin halkının Japon işgalcilere direniş savaşının 87. yıl dönümü anıldı Advert

Çin’de 7 Temmuz 1937 Olayı’nın (Lugou Köprüsü Olayı) meydana gelmesiyle Çin halkının Japon işgalcilere direniş savaşını başlatmasının 87. yıldönümü dolayısıyla bugün Çin Halkı Japon İşgalcilere Karşı Direniş Savaşı’nı Anma Müzesi’nde bir anma töreni düzenledi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Beijing Komitesi Sekreteri Yin Li, törene başkanlık etti. Törende öğrenciler şiirler ve şarkılarla yeni neslin savaşın şehitlerinin direniş ruhu ışığında ülkenin büyük şahlanış davası için katkı yapma kararlılıklarını sergiledi.

Çin Ordusu kapsamında da çeşit anma etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler, şehitleri anmayı, büyük direniş savaşı ruhunu yaşatmayı, asker ve subayların tarihi unutmamalarını ve ordu davası için çaba göstermelerini teşvik etmeyi hedefliyor.

Ordunun yanı sıra bugün Shangxi, Jiangxi ve Jiangsu eyaletleriyle Shenyang ve Nanjing kentlerindeki tarihi alanlar ve müzelerde de benzer anma etkinlikleri düzenlendi.

7 Temmuz 1937 tarihinde Lugou Köprüsü civarında konuşlanan Japon askerler, Çin makamlarına haber vermeden tatbikat yaparken kaybolan bir Japon askeri arama bahanesiyle Beijing’e bağlı Wanping ilçesinin merkezine girmek istemişti. Japon askerlerin talebi Çin’in yerli askerleri tarafından reddedildi. Japon askerler bunun üzerine Wanping ve Lugouqiao’ya saldırıya geçti. Bu olayın meydana gelmesiyle, Çin genelinde Japon işgalcilere karşı direniş savaşı başladı.

Hibya Haber Ajansı

Çin halkının Japon işgalcilere direniş savaşının 87. yıl dönümü anıldı
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İstanbul Boğazı’nda makine arızası yapan kuru yük gemisi karaya sürüklendi
İstanbul Boğazı’nda makine arızası yapan kuru yük gemisi karaya sürüklendi
Erdoğan: 15 Temmuz’a tüm kalbimizle, tüm gücümüzle sahip çıkmaktan geri durmayacağız
Erdoğan: 15 Temmuz’a tüm kalbimizle, tüm gücümüzle sahip çıkmaktan geri durmayacağız