Asya-Pasifik piyasaları Wall Street'teki kazançları takip ederek çoğunlukla yükseldi

İstanbul, 9 Temmuz (Hibya)-Asya-Pasifik piyasaları, Wall Street'teki kazançların ardından Salı günü çoğunlukla yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq Composite rekor düzeylerde kapanırken, Japonya'nın Nikkei'si yeni bir zirveye ulaştı.

96 kez okundu.
Asya-Pasifik piyasaları Wall Street'teki kazançları takip ederek çoğunlukla yükseldi Advert

Nikkei 225 yüzde 1,9 yükselirken, geniş tabanlı Topix yüzde 0,91 değer kazandı. Güney Kore Kospi Endeksi, şirketin en büyük sendikasının daha iyi ücret talebiyle üç günlük grevine devam etmesine rağmen, Samsung Electronics'in hisselerinin yüzde 0,34 değer kazanmasıyla yüzde 0,16 yükseldi. Öte yandan Hyundai, işçi sendikası ile geçici bir ücret anlaşmasına vararak grevi önledi. Hyundai hisseleri yüzde 3,53 değer kaybetti. Hong Kong'un Hang Seng Endeksi yüzde 0,47 düşerken, CSI 300 yüzde 0,11 değer kaybetti.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çinli elektrikli araç devi BYD'nin Türkiye'de yıllık 150.000 araç kapasiteli bir fabrika açmak için 1 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.

Kacır, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "2026 yılı sonunda üretime başlaması planlanan tesis, 5.000 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak" dedi. Avrupa Birliği, geçen hafta Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara yönelik gümrük vergilerini arttırdı.

Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi, ülkenin Temmuz ayı tüketici duyarlılığının bir önceki aydaki yüzde 1,7'lik artışa kıyasla yüzde 1,1 düşmesine rağmen yüzde 0,79 arttı. Ulusal Avustralya Bankası'na göre, Avustralya'nın iş dünyası güveni 6 puan artarak +4'e yükseldi.

NAB'nin Avustralya Ekonomisi Başkanı Gareth Spence, "İş dünyası güveni ay içinde nispeten keskin bir artış gösterdi ve şimdi pozitif bölgeye geri döndü ve 2023'ün başından bu yana en yüksek seviyesinde" dedi.

Yatırımcılar, Federal Rezerv'in faiz oranı kararına ilişkin önemli bilgiler sağlayabilecek olan ABD tüketici fiyat endeksinin Perşembe günü açıklanmasını merakla bekliyor. Benzer şekilde, Çin'in Çarşamba günü açıklayacağı enflasyon verilerinin de ülkenin ekonomik toparlanmasına ışık tutması bekleniyor.

Özellikle, S&P 500 ve Nasdaq ABD'de gece boyunca rekor seviyelerde kapanarak hafta için olumlu bir zemin sağladı. Bu hafta, büyük finans devlerinin ve tüketici şirketlerinin kazançları da işlemcilerin radarında.
 

Hibya Haber Ajansı

Asya-Pasifik piyasaları Wall Street'teki kazançları takip ederek çoğunlukla yükseldi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
U16 Kadın Milli Takımı Balkan Şampiyonası'nda sahaya çıkacak
U16 Kadın Milli Takımı Balkan Şampiyonası'nda sahaya çıkacak
İYİ Partili Zorlu'dan Bakan Tekin'e soru önergesi
İYİ Partili Zorlu'dan Bakan Tekin'e soru önergesi