Başkan Tugay: Bu kararı birlikte verelim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, temmuz ayı meclis toplantısında kent gündemindeki konular hakkında bilgilendirme yaptı.

98 kez okundu.
Başkan Tugay: Bu kararı birlikte verelim Advert

İzmir Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde toplandı.

Başkanlık tarafından meclise uzun süredir kamuoyunu meşgul eden ve belediye yetki sınırının üstünde talep edilen sosyal denge tazminatı hakkında önerge sunuldu. Başkan Tugay, “Yasalar bir sınır koyuyor. Böyle bir karar alacaksak meclisimizin onayı ile yapmak istiyorum. Buyurun bu kararı birlikte verelim” dedi.

Mecliste başkanlık makamından gelen ek önergeler arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan memurların sosyal denge tazminatında yasal sınır yetkisine ilişkin madde gündeme geldi. Başkanlık makamı, Tüm Bel-Sen’e bağlı kamu çalışanlarını ilgilendiren yasal sınır üstündeki sosyal denge tazminatı için “meclis kararı alınması” maddesini meclisin görüşüne sundu.

“Böyle bir karar alacaksak meclisimizin onayı ile yapmak istiyorum”
Madde ile ilgili AK Parti ve MHP grubunun eleştirileri üzerine konuşan Başkan Tugay, “Sosyal Denge Tazminatının yasal dayanağının olması gerektiğini söyledim. Yasal sınırın üzerinde bir ödeme yapılmasıyla ilgili bir şeyler konuşulduğunda, ‘Sancaktepe’de AK Parti yasal sınırın üzerine çıktı’ diye bir açıklama yapıldı. Ben bu konuyu anlamakta zorlanıyorum. Bana birisinin bu konuda yetki vermesi lazım. Ben meclisimizin görüşüne başvuruyorum. Daha önce alınan yetki, yasal sınırın üzerine çıkmak için yeterli değildi. Yasalar bir sınır koyuyor. diye konuştu.

Meclis oturumunda yapılan görüşmelerde, AK Parti grubu tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir’in hanelerdeki su kullanım ücretlendirilmesiyle ilgili önerge gündeme geldi.

Meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine ait halkın kullanımına açık asansör, yürüyen merdiven, teleferik ve benzeri ekipmanların aylık ve yıllık denetimleri için TMMOB’a bağlı Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile protokol yapılmasına ilişkin madde de gündeme geldi. Gündem maddesi hakkında konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, Üçyol’daki yürüyen merdiven kazasını hatırlatarak “Çok üzüldük. Anında arkadaşlarımdan detaylı bir inceleme istedim. Daha sonra Makine Mühendisleri Odası’nı çağırdık, olayı incelemesini istedik. Bizi de rahatsız eden noktalar var. Bununla ilgili radikal kararlar vereceğiz." açıklamasını yaptı.

Başkan Tugay, mecliste İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait şirketlerle ilgili oluşturulan denetim mekanizması hakkında da bilgi vererek “Şirketler Koordinasyon Kurulu oluşturduk. Dört kişiden oluşuyor. Birisi iç denetçi, birisi avukat, birisi mali müşavir, birisi de işletme konusunda deneyimli yönetici. Bu arkadaşlarım ayrı ayrı tüm şirketleri denetliyorlar. Bu dönemde bir şeyler daha farklı olacak. Bunu oturtmaya çalışıyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Başkan Tugay: Bu kararı birlikte verelim
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Edirne'de Yediuyur yavrusu bulundu
Edirne'de Yediuyur yavrusu bulundu
Filistin Başbakanı Mustafa BM Kıdemli İnsani ve Yeniden İnşa Koordinatörü Kaag ile görüştü
Filistin Başbakanı Mustafa BM Kıdemli İnsani ve Yeniden İnşa Koordinatörü Kaag ile görüştü