Şengal’de son durum: Êzidîler KDP’ye geçit vermedi

ŞENGAL - Mesut Barzani Ankara ziyaretinden sonra KDP’ye bağlı silahlı bir grubun Şengal’a saldırmasına Êzidîler karşı koydu. Êzidîlerin direnciyle karşılaşan KDP’li silahlı gruptan yaralananların tedavi için Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

1120 kez okundu.
Şengal’de son durum: Êzidîler KDP’ye geçit vermedi Advert

Irak Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin ziyaretinden sonra Şengal’e yönelik harekete geçen KDP’ye bağlı “Rojava peşmergeleri” adlı grup ile Êzidîlerin askeri gücü arasında bu sabah çatışma başladı.

ÊZIDÎLER ÖNLERİNİ KAPATTI

Şengal’in Xanesor beldesinde Şengal Direniş Birlikleri’nin (YBŞ) kontrolündeki bölgeye girmek isteyen KDP’ye bağlı silahlı bir gruba, Êzidî güçleri karşılık verdi. DAİŞ saldırısında Şengal’i terk ederek kaçan silahlı gruba, Şengal’deki Êzidî halkı da karşı çıktı. Duruma tepki gösterdi Êzidîler, KDP güçlerinin önünü kapattı.

ÊZIDÎ PEŞMERGELER DE TEPKİLİ

Öte yandan Şengal'de KDP içindeki Êzidî peşmergeler de dışarıdan gelenlere tepki gösterdi. Çatışmalar kısmen durduğu belirtildi.

YARALILAR TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLDÜ

Êzidî halkı, KDP’ye dışarıdan getirilen silahlı gruptan yaralananların Sinune'de tedavi edilmesini istemedi. Bunun üzerine bazı KDP'li yaralıların Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye götürüldüğü ileri sürüldü.

 

4 KDP’Lİ YAKALANDI

 

Öte yandan Şengal’de KDP’li silahlı grubun saldırısı sonucu başlayan çatışmada, KDP’ye bağlı silahlı 4 kişinin de YBŞ/YJŞ güçleri tarafından sağ yakalandığı bildirildi.

Yine ilk bilgilere göre, çıkan çatışmalarda 1 YBŞ’li yaşamını yitirdi, 3 YBŞ’li ise yaralandı.

80 PEŞMERGE ÇATIŞMAK İSTEMEDİ

Ayrıca 80 kadar peşmergenin çatışmak istemediği için KDP’nin istihbarat örgütü Parastın tarafından başka bir bölgeye götürüldüğü ve ölümle tehdit edildikleri kaydedildi.

GAZETECİLER YARALANDI

Şengal’deki çatışmaları takip eden gazeteci Nûjiyan Erhan ve yanında bulunan başka bir muhabirin de yaralandığı öğrenildi. Erhan’ın tedavi altına alındığı bildirildi.

(kaynak:dihaber)

 

 

Şengal’de son durum: Êzidîler KDP’ye geçit vermedi
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü