"Neden Yunanistan Bayrağı değil de Kürdistan Bayrağı'ndan rahatsızsın?"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kürdistan Bayrağı'na ilişkin yaşanan tartışmalar hakkında "Devlet Bahçeli Yunanistan, Ermenistan ve Bulgaristan’ın bayraklarından rahatsız olmayıp, Kürtlerin bayrağından neden rahatsız oluyor?" diye sordu.

2046 kez okundu.
Advert

Başkan Mesud Barzani’nin Türkiye ziyaretinde İstanbul Atatürk Havalimanı ile Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ilk kez Kürdistan Bayrağı göndere çekilmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti Hükümeti'ni Kürdistan Bayrağı'nın asılmasını şu sözlerle eleştirmişti:

“Altını üstünü bilmem; ama devlet akıl ve Türk adayışıdır. Millet beşeri bir anıt, bayrak ise milli varlığın bağımsızlık arı ve aminidir. Bayrak derken egemenliği anlarız. Hür yaşamayı anlamlandırırız. Bağımsızlığın sembol ve timsali olduğunu anlatırız. Bayrak; milli namus ve şerefin göklerde dalgalanan itibar ve görkemidir. Peki 26-27 Şubat’ta İstanbul ve Ankara’ya astırılan bez parçası nedir?”

Konuya ilişkin Rudaw’a değerlendirmelerde bulunan HDP'li vekil Altan Tan, Kürdistan Bayrağı’nın tüm Kürtlerin değeri olduğunu belirterek, Devlet Bahçeli’ye "Yunanistan, Ermenistan ve Bulgaristan’ın bayraklarından rahatsız olmayan Devlet Bahçeli, neden Kürtlerin bayrağından rahatsızsın" şeklinde konuştu.

Altan Tan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden her zaman Kürtler ve Türkler 1000 -1200 yıldır kardeş olduklarını söylüyorlar? Madem kardeşiz, senin bayrağın benim bayrağım, benim bayrağım da senin bayrağındır. Madem ki gerçekten kardeşiz bundan rahatsız olmamaları gerekir."

(zernews)

Neden Yunanistan Bayrağı değil de Kürdistan Bayrağı'ndan rahatsızsın?
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum