Şanlıurfa Fıstık Birliği, Şanlıurfa Ziraat Odasında ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Birlik Başkanı Selahattin Canbeyli başkanlığında gerçekleşen toplantıya Birlik üyesi fıstık üreticileri Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri katıldı.

Toplantıda fıstık üreticilerinin sorunları ile ilgili istişare yapıldı. Şanlıurfa Fıstık Birliği Başkanı Selahattin Canbeyli, öncelikli hedeflerinin ‘Urfa Fıstığı’ markasını oluşturmak olduğunu kaydetti. Canbeyli, ‘Urfa Fıstığı markasını oluşturmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye’de Fıstığın en fazla üretildiği bu alanda en fazla emek sarf eden Şanlıurfalı fıstık üreticileridir. Bu yüzden bu markalaşmayı mutlaka tamamlamalıyız. Bir diğer konu da fıstık üretimini artırmaktır. Daha bilinçli bir şekilde fıstık elde etme konusunda çalışmalarımız olacak. Ayrıca Fıstığın tarımsal desteklenmesi için de çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Bugün burada toplantımıza katılan sayın vekilimiz M. Ali Cevheri’ye, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu’na ve üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ Dedi.

Toplantıya katılan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Fıstık Birliği ile Şanlıurfa Fıstığının atağa kalkacağını ve hem Şanlıurfa hem de ülke ekonomisine katkı sunulacağını söyledi. Eyyüpoğlu, ‘Türkiye’de en fazla fıstığın üretildiği Şanlıurfa’da bu alanda daha yoğun çalışma üretmek gerekiyor. Fıstık birliğinin kurulması ve çalışmaların başlaması ile bu konuda ciddi bir yol alındığını düşünüyorum. Çalışmaların başarıya ulaşması için de Şanlıurfa Ziraat Odası olarak Fıstık Birliğine daha önceden de olduğu gibi tüm imkanlarımız ile desteklerimiz devam edecektir. Bu alanda çalışmalarını sürdüren Birlik Başkanı Sayın Canbeyli’ye bugün toplantıda aramızda bulunan Milletvekilimiz Sayın M. Ali Cevheri’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz.’ Dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri toplantıda çiftçilerin sorunlarını dinleyip, çözüm için gerekli kurumlar ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik ile görüşeceğini söyledi.