CHP’den hükümete çağrı: İlişkileri askıya alın

ADANA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda ile yaşanan krize değinerek, AK Parti hükümetine seslendi: “Hollanda ile her türlü ilişkiyi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz.”

882 kez okundu.
CHP’den hükümete çağrı: İlişkileri askıya alın Advert

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için gittiği Adana’da konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, Hollanda ile Türkiye arasındaki krizde AK Parti hükümetine destek vereceklerini belirtti. “Hükümete açık çağrıda bulunuyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Eğer bir bakanımızı ülkeye almıyorlarsa, Hollanda ile her türlü ilişkiyi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Türkiye'nin menfaatlerini korumak her siyasi partinin görevidir" dedi.

 

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin bakanları Almanya'ya, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa bunu kabul etmiyoruz. CHP olarak tepkimizi gösteriyoruz. Hükümete çağrıda bulunuyorum, lafla peynir gemisi yürümez. Türkiye Cumhuriyeti bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alındı. Türkiye büyük bir ülkedir ve bunun kurallarına uymak zorundadır. Bu işin referandumla ilişkisi yoktur. Bu iş milli bir iştir. Türkiye'nin çıkarlarını savunmak her siyasi partinin ortak görevidir, biz bu görevimizi yerine getirmeye hazırız" diye konuştu.

(dihaber)

CHP’den hükümete çağrı: İlişkileri askıya alın
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Kremlin Sözcüsü Peskov: Biz müzakereleri hiçbir zaman reddetmedik
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü
Dervşioğlu, Saniye Ateş ve Selma Ateş ile görüştü