Kürt halkı çatışmalarda endişe ediyor

kobani'de kontrolü kaybetmeye başlayan terör örgütü ışid, bomba yüklü araçlarla saldırı düzenledi. Çok sayıda ypg militanının öldüğü saldırıda yaralılar Suruç’a getirildi.

1142 kez okundu.
Kürt halkı çatışmalarda endişe ediyor Advert

Terör örgütü IŞİD ile ypg güçleri arasında Suriye’nin Halep şehrine bağlı kobane ilçesindeki çatışmalar yeniden şiddetlendi.

 

Şanlıurfa'nın suruç ilçesinin karşısında yer alan kobani'deki sınır Kapısı’na sabah 06.00 sularında bomba yüklü 2 araçla saldıran ışid, kapıda büyük zayiata neden oldu.

 

Patlamalarda çok sayıda ypg militanı yaşamını yitirirken, yaralanan 22 ypg'li ise suruç devlet Hastanesi’ne getirildi. Yaralılar arasında peşmergelerinde olduğu öğrenildi.

 

Işid'in sınır hattındaki yoğun saldırılarına karşı abd öncülüğündeki koalisyon jetleri de kürt gruplara havadan IŞİD'ı bombalayarak destek verdi.

 

Diyarbakır'dan kalkan Türk jetleri ise bölgede alçaktan keşif uçuşları yaptı. Bu arada bir havan mermisi ise sınırı aşarak Türkiye topraklarına düştü.

 

Kimsenin yaralanmadığı bu gelişme sonrası çok sayıda tank ve obüs, kobani'yi gören hakim tepe ile sınır hattında konuşlandırıldı.

 

IŞİD'in sınır kapısını aldığı ileri sürülürken ypg kaynakları ve kobani kantonu başkanı enver muslim, kapı kontrolünün kendilerinde olduğunu bildirdi.

 

Bomba yüklü araçların türkiye tarafından kobani'ye geçtiği iddia edilirken başbakanlık basın enformasyon genel müdürlüğü suruç basın merkezi'nden yapılan açıklamada iddialar reddedildi.

 

Çatışmaları portesto eden bir grup ise sloganlar atarak yürüyeerek sınır hattına giderek IŞİD saldırılarına tepki ypg güçlerine destek verdi

 

Kobanide yaşanan şiddetli çatışmaları portesto eden vatandaşlar ise çaykara köyünde sınır bölgesine yakın noktada izleyediler

 

Çatışmalardan dolayı kobaniden türkiye’ye gelen 65 yaşındaki cemile hüso sınırdan olup bitenleri takip etmeye çalıştı

URFADABUGUN. ROM’A konuşan emine hüso, evimiz malımız namusumuzu orada bırakıp geldik, savaş biter gideriz dedik ama topraklarımıza dönemedik, merak içindeki yaşadığımız kobanide neler oluyor diye sınıra gelip uzaktan seyrediyoruz dedi

 

Kobani’deki yoğun çatışmamalardan dolayı güvenlik güçleri sivilleri ve gazetecileri sınıra yaklaştırmazken zırhlı araçlarla sınırda güvenlik önelmleride had safhaya çıkarıldı

 

 

 

Kürt halkı çatışmalarda endişe ediyor
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı nöbet tutuyor
İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı nöbet tutuyor
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Sir Liam Donaldson ile görüştü
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Sir Liam Donaldson ile görüştü