Kobanê’de 29 çete öldürüldü

Doğu ve güney cephelerinde çete saldırısı kırılırken dün geceden beri yoğun çatışmaların yaşandığı her üç cephede 29 çete öldürüldü. Çetelerin bomba yüklü araçla saldırı girişlimi de YPG savaşçıları tarafından boşa çıkarıldı. Kent merkezine yönelik havan saldırısı ise sürüyor.

1635 kez okundu.
Kobanê’de 29 çete öldürüldü Advert

Bölgedeki ANHA muhabirlerinin verdikleri bilgilere göre, dün gece doğu cephesinin Kaniya Kurdan ve sınır hattında YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Gece yarısına kadar tüm şiddetiyle devam eden çatışmalar sonucunda çete saldırısı kırılırken bölgede en az 10 çete üyesi öldürüldü.

Güney Kobanê’de Botana Şerqî mahahllesinde yaşanan çok şiddetli çatışmalarda da ilk belirlemelere göre en az 10 çete öldürüldüğü öğrenildi.

Yine güney cephesindeki bir digger noktada akşam saatlerinde başlayan yoğun çatışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar aralıksız devam etti. Buradaki çatışmalarda ise en az 7 çete üyesi öldürülürken çetelere ait çok sayıda cephaneye de YPG güçlerince el konulduğu öğrenildi.

Batı cephesinde Memît köyü yolu üzerinde çetelere eylem gerçekleştiren YPG savaşçıları 2 çete üyesini öldürdü.

YPG güçlerinden peş peşe ağır darbeler alan DAIŞ çetelerinin zaman zaman kent merkezindeki sivil halkı hedef alan havan saldırılarını sürdürdüğü belirtildi.

Dün gece ayrıca Güney cephesinde 48. Sokak mevkiinde DAIŞ çeteleri bomba yüklü bir araçla YPG mevzilerine yönelik bir saldırısı girişiminde bulunmuş, ancak girişim YPG savaşçıları tarafından fark edilerek araç mevzilere yaklaştırılmadan uzakta imha edilmişti. Bu patlamanın sonuçlarına ilişkin somut ve detaylı bilgi edinilemedi.

 

 

 

Kobanê’de 29 çete öldürüldü
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum