Şanlıurfa Turizmi Dibe Vururken Müdür Dizi Çekimleriyle Meşgul

Şanlıurfa, bu turizm sezonunda beklenen ziyaretçi sayısına ulaşamazken, şehrin turizm ve kültürden sorumlu İl Müdürü Aydın Aslan’ın dizi çekimleriyle uğraşması tepki çekti. Turizmin canlı tutulması ve şehir tanıtımının artırılması için mesai harcaması beklenen Aslan, sosyal medya paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekti.

1662 kez okundu.
Şanlıurfa Turizmi Dibe Vururken Müdür Dizi Çekimleriyle Meşgul Advert

Aydın Aslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehrin önemli tarihi ve turistik mekanlarında çekimleri gerçekleştirilen "Sandık Kokusu" dizisine verdikleri desteği öne çıkardı. Paylaşımında, "Destek olmaktan büyük keyif aldığımız Sandık Kokusu dizisinin Urfa çekimlerinde Göbeklitepe, Balıklıgöl, tarihi Urfa evleri, sokakları ve daha birçok alanda dizi seti kuruldu. Sıcaklığınız, samimiyetiniz ve içtenliğiniz için çok teşekkürler." ifadelerine yer veren Aslan, şehrin tanıtımı için dizi çekimlerinin önemine vurgu yaptı.

Ancak, şehrin turizm gelirlerinin düştüğü bu dönemde, Aslan’ın dizi ve film projelerine odaklanması, turizm sektörü temsilcileri ve halk arasında eleştirilere neden oldu. Turizmin canlanması için etkin tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyulduğu bir dönemde, Aslan’ın önceliklerinin farklı olması tepki topladı.

 Göbeklitepe ve Balıklıgöl gibi dünyanın ilgisini çeken tarihi ve turistik mekanların çekimlerde kullanılması, bölge tanıtımına katkı sağlayabilecek bir adım olarak görülse de, şehrin genel turizm stratejisinde zayıflık olduğu görüşü dile getiriliyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şeyhanlılar Federasyonu'ndan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a Ziyaret
Şeyhanlılar Federasyonu'ndan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak'a Ziyaret
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi