Tüysüz, özellikle Dedaş’ın elektrik hatlarını yer altına alma çalışmaları kapsamında yapılan kazıların çevre kirliliği, trafik aksaklıkları ve israfa yol açtığını belirtti.
Yapılan çalışmalarda, kazılan kanalların uzun süre sadece mucur ile doldurulmasının hem çevreye zarar verdiğini hem de bölge halkını mağdur ettiğini ifade eden Tüysüz, bu durumun tekrarlayan kazı ve asfaltlama işlemleri nedeniyle ekonomik kayıplara da sebep olduğunu vurguladı. Özellikle aynı bölgede birden fazla kez yapılan kazıların israfa yol açtığını belirten Tüysüz, ilgili kurumlar arasında koordinasyon sağlanarak bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.
Tüysüz, konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığı'na sunduğu dilekçede, "Dedaş, Botaş, Telekom gibi kurumlar, aynı bölgede bazen bir ay aralıklarla 2-3 kez kazı çalışması yapmaktadır. Bu kazı çalışmalarının koordineli bir şekilde yapılması, hem bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak hem de israfı önleyecektir," dedi.
Bölge halkının, kazı çalışmalarının çevreye yaydığı toz ve kirlilikten dolayı balkonu sık sık yıkamak zorunda kaldığını ve bu durumun su israfına yol açtığını belirten Tüysüz, çalışmaların daha özenli yapılmasını talep etti. Özellikle damlarda yapılan salça gibi gıda üretim süreçlerinin olumsuz etkilendiğini ve sağlık açısından riskler taşıdığını ifade eden Tüysüz, bu konuda acil önlem alınması gerektiğini sözlerine ekledi.