YRP Şanlıurfa 'da Yetimoğlu ve birçok ismin üstünü çizdi

Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da il başkanlığı ve ilçe teşkilatlarını yenileme sürecine girdi.

3902 kez okundu.
YRP Şanlıurfa 'da Yetimoğlu ve birçok ismin üstünü çizdi Advert

Yeniden Refah Partisi, Şanlıurfa’da il başkanlığı ve ilçe teşkilatlarını yenileme sürecine girdi. Parti genel merkezi tarafından, Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerinde kongre süreci başlatıldı. Bu kapsamda, mevcut Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu ve 6 ilçe başkanı, genel merkeze davet edildi.

Ankara'da gerçekleşen toplantıda, 6 ilçe başkanına yeni dönemdeki görevlerine devam etmeleri için atama yapılırken, Ahmet Yetimoğlu'nun ve birçok ilçe başkanının durumu belirsiz kaldı.


Yetimoğlu’na, yeni dönemde herhangi bir görev tevdi edilmemesi dikkat çekti. Bu durum, Şanlıurfa kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve mevcut il başkanının görevden alınabileceği yönünde yorumlar yapılmaya başlandı. Parti içi kulislerde, Yetimoğlu’nun genel merkez tarafından “gözden çıkarıldığı” ve yeni bir il başkanı atanacağı iddiaları dile getiriliyor.

Şanlıurfa merkez ilçeleri dahil 6 ilçede kongre hazırlıklarına başlanırken, il başkanı Ahmet Yetimoğlu ve 6 ilçe başkanı Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından Ankara’ya davet edildi.

Davet edilen ilçe başkanlarına kongre süreciyle ilgili olarak atama yapılırken, Yetimoğlu'nun ikinci dönem için görevlendirilmemesi, kamuoyunda çeşitli spekülasyonlara yol açtı.


Kongre süreciyle ilgili hazırlıklarını sürdüren ilçe başkanları, genel merkezden aldıkları talimat doğrultusunda çalışmalarına başlarken, Ahmet Yetimoğlu'nun görevden alınması, parti içindeki dengeleri değiştirebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yetimoğlu’nun görevine devam etmeyeceği yönündeki karar, bazı çevreler tarafından "Genel merkez tarafından üstü çizildi" şeklinde yorumlanırken, parti içinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Şanlıurfa’da parti teşkilatının geleceği ve yeni dönemde il başkanlığına kimin getirileceği merakla bekleniyor.

Parti içerisindeki bu hareketliliğin, yaklaşan kongre sürecinde partiye nasıl yansıyacağı ve Şanlıurfa’daki teşkilatlanmada ne tür değişiklikler olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Yetimoğlu’nun siyasi geleceği ve parti içindeki rolü ise, bu gelişmenin ardından tartışılmaya devam edecek.

 

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Tüm öğretmen, çocuk ve velilere ücretsiz içerikler TEGV Akademi’de
Tüm öğretmen, çocuk ve velilere ücretsiz içerikler TEGV Akademi’de
Petrolul Ploieşti - Hermannstadt: 4 - 1
Petrolul Ploieşti - Hermannstadt: 4 - 1