BELSAN Eski Genel Müdürü Levend Çelik’ten Açıklama: "İddialar Gerçek Dışı"

BELSAN İmar A.Ş.’nin eski Genel Müdürü Levend Çelik, 17 Eylül 2024 tarihinde GAP Gündem kanalında canlı yayına katılan Habip Aslan'ın açıklamalarına yönelik sert bir kamuoyu duyurusu yaptı.

1836 kez okundu.
BELSAN Eski Genel Müdürü Levend Çelik’ten Açıklama: Advert

BELSAN ESKİ GENEL MÜDÜRÜ LEVEND ÇELİK'TEN HABİP ASLAN'A CEVAP

17 Eylül 2024 tarihinde Gap Gündem kanalına canlı bağlanan Habip Aslan'ın, Belsan İmar A.Ş. adına yaptığı konuşma sonrası Levend Çelik'ten sert yanıt geldi. Eski Belsan Genel Müdürü Levend Çelik, Aslan’ın iddialarına ilişkin kamuoyuna bir açıklama yaptı. Çelik, açıklamasında Aslan’ın geçmişi kötüleyerek siyasi rant elde etme çabasında olduğunu savundu.

"BOZANKAYA ARAÇLARINI ALAN KENDİLERİ"

Habip Aslan’ın Bozankaya firmasından alınan otobüslerle ilgili eleştirilerine yanıt veren Çelik, bu araçların 2013 yılında Şanlıurfa Belediyesi tarafından ihale ile alındığını, imzaların ise dönemin Ulaşım Hizmetleri Müdürü, Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkanı adına atıldığını belirtti. Aslan’ın bu süreçte belediye başkan yardımcısı olduğunu hatırlatan Çelik, "Kendi döneminde alınan araçlarla ilgili kendisini eleştirmesi çelişkili bir durumdur" ifadelerini kullandı.

"TEMSA ARAÇLARINI ALAN DA KENDİLERİ"

Aslan’ın TEMSA araçlarıyla ilgili iddialarına da değinen Çelik, bu araçların da 2016 yılında dönemin Genel Müdürü Nusret Urmak tarafından alındığını ve Aslan’ın övgüyle bahsettiği ekibin de o dönemde görevde olduğunu hatırlattı. Çelik, "Madem bu araçlarda sorun vardı, neden ekibinde bulunan bu kişiler hakkında işlem yapılmıyor?" diyerek Aslan’ın tutarsızlıklarına dikkat çekti.

"KAYBOLAN LASTİKLER KONUSUNDA BİLGİLER YANLIŞ"

Kaybolan lastikler ve stepnelerle ilgili iddialar hakkında ise, Çelik, muhasebe kayıtlarının incelenmesi halinde tüm işlemlerin şeffaf bir şekilde yapıldığının görüleceğini belirtti. Ayrıca Aslan’ın verdiği bilgilerin mevcut belediye başkanını da yanıltıcı bir duruma düşürdüğünü vurguladı.

"SÖZLEŞMELER KANUNA UYGUN ŞEKİLDE İMZALANDI"

Aslan’ın, bilgi işlem müdürü ve sözleşmelerle ilgili savcılığa intikal eden iddialarına yanıt veren Çelik, tüm imzaların kanunlara uygun yetkili kişiler tarafından atıldığını, geçmişte de aynı durumların yaşandığını ifade etti. Çelik, Aslan’ın bahsettiği kişiyle ilgili bilgi güvenlik uzmanı olarak görev aldığını da belirtti.

"SİYASİ RANT PEŞİNDELER"

Çelik, Aslan ve ekibinin geçmişi kötüleyerek siyasi rant peşinde olduğunu, kendi hatalarını başkalarına yüklemeye çalıştıklarını iddia etti. "Şirketi devraldığımızda enkaz halindeki araç filomuzu düzelttik ve halka daha iyi hizmet verdik. Ancak Habip Aslan ve ekibi, başarısızlıklarını örtbas etmek için geçmişe çamur atmaya çalışıyorlar" dedi.

"VİCDANINIZ BU SORULARA NASIL CEVAP VERİYOR?"

Son olarak Çelik, Aslan ve ekibine hitaben "Aklınızın sormayacağı soruları vicdanınıza nasıl kabul ettiriyorsunuz?" sorusunu yönelterek açıklamasını noktaladı.

 

İşte o açıklama!

                                                            KAMUOYU DUYURUSU

17/09/2024 tarihinde Habip Aslan beyin Gap Gündem kanalına canlı bağlanıp şu an Belsan İmar A.Ş  adına Konuşma yaparak Geçmişe söv Kendini öv prensibi ile siyasi getiri elde etme çabalarını üzülerek izlemiş bulunduk.

1.HABİP BEYİN KONUŞMASI (SORU) : Çok enteresan işler. Bundan önce yine Bozankaya Firmasından TCV diye 47 adet otobüs alınmış. Şu an en büyük sıkıntıyı bu araçlarda yaşıyoruz. Bu yaz yaşadığımız klima arızalarının yüzde 70’i bu 47 araçlarda meydana geldi. Bakım maliyetleri ve parçaları çok pahalı. (Bozankaya diye bir firmayı bu memlekete bela ettiler)

CEVAP :  Bu araçlarla ilgili 2013 yılında Kamu İhale kurumda Şanlıurfa Belediyesi tarafından 2013/100532 ihale kayıt numarası ile yapılan ihale  BozanKaya firması tarafından kazanılmıştır. 25 ADET 12 Metre Solo Tipi Otobüs İhalenin sözleşmesi 16/01/2014 tarihinde imzalanmıştır. Devamında 47 araca tamamlanmıştır . Yönetici arkadaşlarımız  Ulaşım Hizmetleri Müdürü Yavuz AKGÜN  Başkan Yardımcısı Emin İZOL ve Şanlıurfa Belediyesi Başkan Adına Mustafa AYDIN Tarafından imza altına alınarak kullanıma sunulmuştur . Bahse konu tarihte Habip bey   16/01/2024 tarihinde Belediyemiz bünyesinde Belediye başkan yardımcısı olarak görev yapmakta olup söylem ve ithamları ile kendisi çelişmektedir. (Memleketin başına bela edenler kendileridir)  Yukarıda isimleri zikredilen (Habip bey dahil) Hiç kimse ile şahsi bir husumet veya problemimiz yoktur.  Bizler göreve geldiğimizde kendilerinin yapmış olduğu hatalı tercihler konusunda herhangi bir iftira , karalama veya Habip bey ’in Geçmişe söverek siyasi rant elde etme, mevcut pozisyonunu korumak adına kamuoyu oluşturma çabası içerisinde bulunmadık ve bulunma niyetinde olmadığımızı da beyan ederiz. Tavsiye olarak kurumu için başarı çabalarına yönelmeli  ve kendi hatalı kararlarını başkalarına mal etme çabalarından vazgeçmelidir.   

2.HABİP BEYİN KONUŞMASI (SORU) : BELSAN bünyesinde yakın dönemde alınan birçok sıkıntılı aracın olduğuna dikkat çeken Arslan, “Yine 2017 yılında Sabancı Gurubu’ndan alınan TEMSA Opalin araçlarımız var. Bu araçlar da geldiği günden bu yana problemli. Her 3 ayda bir arıza veriyorlar. Özellikle yaz aylarında bu araçlar atıl vaziyette bekliyor.

CEVAP :  Konu ile ilgili araçlar 30/12/2016 tarihinde  Dönemim Genel Müdürü Nusret URMAK tarafından alınmış olup Bizimle  herhangi bir ilgi ve alakası yoktur. O dönemde Çalışan ve Bir  kısmı tekrar göreve Habip bey tarafından getirilen   Abbas Yavuz Ulaşım Müdürü, İbarahim Halil KILIÇ Makine İkmal Müdürü, Mustafa BEŞKAT Satın alma müdürü olarak görev yapıyorlardı. Alımlarda bulunan şuan habip beyin övgü ile bahsettiği ekibinde olan arkadaşlardır.  Madem bu araçların alımında veya bu araçlarda problem olduğunu beyan ediyorsa ekibinde olan arkadaşlara neden işlem yapılmıyor ve yeni yol arkadaşı olarak aynı şahısları tercih ediyor.

Genel bilgi olarak Dönemimizde Belediyemiz ve Belsan olarak 192 yeni araç filomuza katılmıştır.  Sahada çalışılan Otobüslerin yaklaşık 3 te 2 sinden fazlasını bizler vatandaşımıza hizmeti düstur edinmiş anlayışla oluşturduk. Kendilerinin bize devrettiği (BOZANKAYA) TCV ve TEMSA  araç enkazlarını ayağa kaldırmak ve  vatandaşımıza daha iyi hizmet etmek için gece ve gündüz çabaladık .

3. HABİP BEYİN KONUŞMASI SORU : Kaybolan lastikler ve stepneler var.

CEVAP: Kaybolan lastikler ve stepneler 25/11/2021 tarihinde Belsan A.ş muhasebe kayıtlarına bakılırsa 1 TL. İz bedelle 340 adet 195/60R/15 lastik miktarsal olarak sitemde kayıt altına alınmıştır

 01/09/2023 tarihinde Belsan A.ş muhasebe kayıtlarına bakılırsa 1 TL. İz bedelle 50 adet 195/60R/15 lastik miktarsal olarak sitemde kayıt altındadır.  195/60R/15 ölçülerindeki ürünler 36 ay boyunca Belediyemiz tarafından kullanılan   Ford  Tournea  courier kamyonetlerde kullanılmıştır. Muhasebe kayıtları incelenirse bu araçlarımıza yeni lastik alımının yapılmadığı görülecektir. Ayrıca tüm ürünlerde olduğu gibi RAF ömrünü tamamlamak üzere olan Lastiklerde satışa çıkarılmıştır. Tavsiyemiz Belediyemizin Kullanımında ve Şirketimiz mülkiyetinde bulunan iş ve binek araçlarımızın mevcuttaki gibi garanti süreci içerisindeki yaş ortalamasında tutulmasıdır.(3 yaş)

Ayrıca Şirketimiz bünyesinde ve belediyemiz kullanımında bulunan araçlarımızın önümüzdeki süreçte belediyemize verilecek kiralama bedeli ve kendilerine teslim edildiği yaş , fiziki durumları , başarı çıtası olarak bizler ve  kamuoyu tarafından ilgiyle takip edilecektir.

Konu ile ilgili (Lastik) maalesef şu an ki belediye başkanımızı da televizyon sunumu esnasında yanlış bilgiler vermek sureti ile kamuoyuna yanlış aksettirme kazasına maruz bırakmışlardır. (kamera önü sevinçleri ayrıca trend  topictir)   

4. HABİP BEYİN KONUŞMASI SORU : Yazılım Firması ile yapılan sözleşmelerle ilgili Savcılığa intikal eden ciddi tespitler bulunduğunu aktaran Arslan, “Genel Müdür tek başına sözleşme imzalamış. Teknik şartnameye tek başına imza atmış. Teknik şartnameye, dünyanın hiçbir yerinde Genel Müdür tek başına imza atamaz.

CEVAP : Sözleşmeler Kanun gereği İmza yetkisi olan kişiler tarafından imzalanır.

30/09/2010 tarihindeki sözleşmeye Bakılırsa Tek imza olup Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından imzalanmıştır. Bu Dönemde Habip Bey Şanlıurfa Belediyesinde Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

31/03/2013 tarihinde imzalanan Ek Protokolde Tek imza olup Genel Müdür Cengiz KONUR tarafından imzalanmıştır. Cengiz KONUR  Şu an Habip Beyin Koordinatör  ve Danışmanlığını yapmaktadır. Bu Dönemde Habip Bey  Şanlıurfa Belediyesinde Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

05/12/2017 tarihinde imzalanan Protokolde Tek imza olup Ulaşım Daire Başkanı Mehmet Can HALLAÇ imzası bulunmaktadır. 

5. HABİP BEYİN KONUŞMASI SORU  : Ama BELSAN AŞ’nin aklı başında, işi bilen bir Bilgi İşlem Müdürü var. (Mehmet Dilek)

CEVAP : Belsan A.Ş  de Geçmiş dönemde Bilgi işlem Müdürü yoktur. Bahsettiği kişi İş güvenlik uzmanı Mehmet Dilektir. Habip Beyin En Yakın Arkadaşı olan Ahmet Dilek Beyin oğludur.  SGK  Kayıtlarına bakılırsa İş Güvenlik Uzmanı (Makine Mühendisi)  olduğu görülecektir.

Ayrıca Mehmet DİLEK , Cengiz KONUR AKRABADIR ve şu an oluşturulan kadroların yakınlık bağları incelendiğinde ilginç bağlar ve hısım akrabalık ilişkileri kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

6. HABİP BEYİN KONUŞMASI SORU : Ben bu arkadaşlara sorduğumda ‘Elektronik ücret toplama )E.Ü.T.S) Abi kimse bize bir şey sormadı’ diyorlar. Sözleşmenin İstanbul’da Firmanın merkezinde imzalandığını belirtiyorlar. Ayrıca konu ile ilgili hukuk süreç mevcut ihamında bulunuyorlar.   

CEVAP : En son imzalanan sözleşme Genel Sekreter, Ulaşım Daire Başkanı, Toplu taşıma Şube Müdürü ve Belsan Ulaşım ve Urfa kart müdürü tarafından gerekli araştırma ve diğer illerdeki fiyat araştırmaları sonrası hedef fiyatlar belirlenmek sureti   Şanlıurfa da İmza altına alınmıştır. Tekrar yeni yönetim tarafından yapılan incelemelerde işlemlere ait hukuki ve finansal olarak bariz herhangi bir kusur Habip bey ve Mehmet Dilek (Görünmez akıl hocaları 2 kişi) haricinde tespit edilememiştir. Ayrıca maalesef keyfe keder adli süreç muhabbetinden vazgeçmemektedirler ortada olan durum tamamen konuyla ilgili bilgi, deneyim, ve idarecilik anlamında kafi olamadıklarını ispat etmekte ve iftira geçmişe sövme ile başarısızlık ve hala şirkette bir düzenin oturtulamamasını, kaosu muhtemelen örtme çabasıdır.

Konuyla ilintili olarak Yeri ve zamanı gelmiş iken şu an Habip beyin kadrosunda bulunan idareci arkadaşımızın geçmişten beri şirket idareciliği hevesatı  sebebiyle  sosyal medyada yalan yanlış bilgilerle algı oluşturmaya yönelik çaba ve gayretleri adli makamlarca geçmişte de tespit edilmiş olup geçmiş dönemde Emniyet müdürlüğümüz Siber suçlar biriminde ifade vermek durumunda kalmıştır. Konu ile ilgili kendi Hukuk biriminden bilgi ve belgeleri temin etmeleri mümkündür.

7. HABİP BEYİN KONUŞMASI SORU :  Personele eğitim Şirketimiz tarafından kendilerinden hariç geçmişte hiç verilmediği  beyan edilmiştir

CEVAP : Kurumumuza personel alımı yapıldıktan sonra 1 haftalık süreç tamamen eğitime ayırılmakta olup ara ara TRAFİK ,İLETİŞİM ve ARAÇ TANIMA ,KULLANIM, İLK YARDIM EĞİTİMLERİ  eğitimleri verilmiştir.

Trafik konusunda Emniyet müdürlüğümüz Trafik şube PERSONELİ İletişim Konusunda da Doçent Dr İbrahim YENİGÜN kardeşimiz Ayrıca Araç satın alınan firmalardan araçlarımızın verimli, tasarruflu, toplu taşıma araçlarının kullanımı ile alakalı birimlerinden GEREKLİ ARAÇ eğitimleri verilmiştir.

Bu konu ile alakalı (SRC, PSİKOTEKNİK, 45 YAŞI GEÇMEMİŞ OLMAK, SABIKASININ OLMAMASI, E VEYA D EHLİYETİNİN EN AZ 3 YILLIK  ŞARTI)  Bizim oluşturduğumuz alt yapıya bağlı olarak personel alımı kura ile eğitim durumun da aynı şekilde sürdürüldüğü ve aynı insanlarla yapıldığı kamuoyu tarafından   gözlemlenmiştir.

 Liyakatli personel bahsine istinaden kaliteli personel istihdamında

Neden Adli sicil kaydı olan personel almaya başladınız ?

Son olarak Ring (63) hattı için yapılan Fizibilite çalışmalarınızı MASTER PLANI Yaptığınıza dair anlatmanız takdire şayandır

 DOĞRUSU 2021/2023 yılları arasında KAISER firmasına yaptırılan MASTER PLANI dır ve merak edip Ulaşım daire başkanlığında uyum içerisinde çalıştığınız başkanımızın sizleri bilgilendirmesi gerekiyor idi

EZ CÜMLE : Habip ARSLAN ve aynı fikirlerle hareket eden arkadaşlarıma  sorum şudur  AKLIN  hiçbir şekilde sormayacağı soruları VİCDANINIZA nasıl kabul ettirmektesiniz.  

KAMUOYUNA SAYGILARIMLA ARZ EDERİM.

Levend ÇELİK

BELSAN İMAR A.Ş

ESKİ GENEL MÜDÜRÜ

2019/2024

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
Başkan Akın: Altyapıyla ilgili 12 milyar TL yol haritamız var-(VİDEO)
Başkan Akın: Altyapıyla ilgili 12 milyar TL yol haritamız var-(VİDEO)