Viranşehir Belediyesi, 'her Cana Bir Fidan' Kampanyasını Başlattı

Viranşehir Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve yeşil alanları genişletmek amacıyla "Her Cana Bir Fidan" sloganıyla yeni bir ağaçlandırma kampanyası başlattı.

1360 kez okundu.
Viranşehir Belediyesi, 'her Cana Bir Fidan' Kampanyasını Başlattı Advert

Viranşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan kampanyanın  başlangıcı Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleşti. İlk fidanlar Viranşehir Belediye Eş Başkanları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Başkan, belediye personelleri ve mahalle sakinleri tarafından toprakla buluşturuldu. Etkinlik, kentteki yeşil alanların artırılması hedefiyle büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

EŞ BAŞKAN İNAN: "YEŞİL BİR VİRANŞEHİR İÇİN EL ELE"

Viranşehir Belediye Eş Başkanı Serhat Dicle İnan, etkinlikte yaptığı konuşmada, geçtiğimiz meclis toplantısında bu kampanyayla ilgili verdikleri yeşil alan yaratma sözünü hatırlatarak, "Bugün bunun ilk adımını atıyoruz. Cumhuriyet Mahallemizdeki parklarımızı ağaçlandırıyoruz. Seçim sürecinde halkımıza verdiğimiz sözleri tutarak, birlikte yönetim anlayışımızı sürdürüyoruz. Birlikte kazandık, birlikte yönetiyoruz. Yeşil bir Viranşehir için tüm kent halkıyla iş birliği yaparak bu çalışmaları sürdüreceğiz" dedi.

EŞ BAŞKAN YORGUN'DAN DOĞAYLA BÜTÜNLEŞME VURGUSU 

Viranşehir Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun ise, doğanın korunması ve yeniden yeşillendirilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Yorgun, "Sermayenin doğa üzerindeki tahakkümüne karşı doğanın yeniden kendi doğasına kavuşması ve insanların doğayla bütünleşik bir yaşam sürmesi adına bu ağaçlandırma mücadelesini başlatıyoruz. Bugün Cumhuriyet Mahallesi'nde başladık, ancak bu çalışma Viranşehir’in tamamına yayılacak. Destek veren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Yürütülen kampanyadan memnun kalan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mustafa Başkan ve mahalle sakinleri de, ağaçlandırma çalışmalarından dolayı Viranşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

KAMPANYA GELECEKTEKİ ÇALIŞMALAR İÇİN BİR TEMEL OLUŞTURACAK

Önümüzdeki 4,5 yıl içinde şehrin nüfusu kadar yani 211 bin  fidan dikilmesi beklenen bu ağaçlandırma kampanyası, Viranşehir'de çevre bilincinin artırılması ve doğal yaşamın korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Planlanan çalışmalar, sadece Cumhuriyet Mahallesi ile sınırlı kalmayacak, tüm kenti kapsayan bir yeşillendirme projesine dönüşecek. Bu sayede, Viranşehir'in doğal güzelliklerinin artırılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
DEĞERLİ METALLER - Altın ve gümüş ABD faiz indiriminin ivmesiyle haftalık kazanca yöneldi
Başkan Akın: Altyapıyla ilgili 12 milyar TL yol haritamız var-(VİDEO)
Başkan Akın: Altyapıyla ilgili 12 milyar TL yol haritamız var-(VİDEO)