Şanlıurfa'da gerçekleşen olağanüstü kongrede kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan Alper Pars, Şanlıurfaspor yönetimine girdi. Ancak gerçek Cumhuriyet Savcısı Gökhan K.'nın dikkati sayesinde sahtekarlığı ortaya çıkan Pars, gözaltına alınarak tutuklandı.

Olay, Alper Pars'ın dayısı M.K.'nın cezaevindeki işlemlerini hızlandırmak ve tekrar mahkemeye çıkarılmasını sağlamak amacıyla sahte kimlik kullanmasıyla başladı. Pars, kendisini Ankara Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtarak Şanlıurfaspor yönetiminde yer aldı. Ancak kongrede bulunan Cumhuriyet Savcısı Gökhan K., Pars'ın sahtecilik yaptığını fark etti ve durumu yetkililere bildirdi. Yapılan incelemeler sonrası gözaltına alınan Alper Pars, sorgusunda hep savcı olma hayali kurduğunu ve dedesinden kalan bir kimlikle bu sahtekarlığı gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Pars, 29 Kasım 2023 tarihinde gerçek savcının dikkati sayesinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.Ancak sahte savcı olduğu iddia edilen Alper Pars dün gerçekleştirilen Şanlıurfaspor olağanüstü kongresinde Şanlıurfaspor 'un yönetim kurulu listesinde yer aldı.