Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Teknokent, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret Borsası, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi, Progen Seed ve Toru Grup  ile kurulan iş birliği kapsamında, Harran Üniversitesi kentin teknoloji alanındaki potansiyelini ve gençlerin yenilikçi projelerini O Blok 6-7 numaralı stantlarda sergiliyor.
Teknofest, gençlerin teknoloji alanındaki potansiyellerini ortaya koymaları için eşsiz bir platform sunduğunu dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, “Üniversite olarak, gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve Şanlıurfa’nın teknoloji odaklı projelerle ulusal arenada yer almasını sağlamak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Harran Üniversitesi’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki hamlelerine verdiği önemi bir kez daha ortaya koyuyor. Bölgedeki gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmaya yönelik yapılan bu çalışmalar, ülkemiz geleceği açısından çok kıymetlidir. Üniversitemiz, öncülük ettiği bu iş birliğiyle Şanlıurfa’nın yenilikçi projelerini ulusal bir platformda temsil ederek bölgenin teknolojik gelişimine katkıda bulunmaya devam edecektir” dedi
Teknokent bünyesinde geliştirilen projelerin önemine değinen Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek: “Harran Üniversitesi Teknokent olarak gençlerimize inovatif düşüncelerini hayata geçirme fırsatı sunuyoruz. Bu yıl Teknofest’e insansız hava araçları projelerimiz, artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü, sanal gerçeklik (VR) gözlüğü yazılım projelerimiz ve robotik projelerimiz ile katıldık. Öğrencilerimizin bu alandaki becerilerini ortaya koymalarına olanak sağladığımız için gurur duyuyoruz.
Bu iş birliği çerçevesinde, bölgedeki gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak ve yeni nesil girişimcileri teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Harran Üniversitesi, Teknokent bünyesindeki projelerle ön plana çıkarken, üniversitemizin geliştirdiği insansız hava araçları festivalde büyük ilgi gördü. Üniversitemizin ve Teknokentimizn inovasyon açısından önemli adımlar attıklarını bir kez daha gösterdik” diye konuştu.
Harran Üniversitesi’nin 3 Ekim Perşembe günü 130, 4 Ekim Cuma günü 80, 5 Ekim Cumartesi günü ise 50 personel ve 120 öğrencisi bu büyük teknoloji festivaline katılacak. Harran Üniversitesi’nin bu girişimi, öğrencilerin teknolojiyle buluşmasına ve geleceğe dair projelerde yer almalarına olanak tanıyor.