Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği' ne (TMMOB) bağlı odaların oluşturduğu İl Koordinasyon Kurulu’nun (İKK) yeni dönem sekreterlik seçimi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, TMMOB’ye bağlı 12 odanın şube ve temsilcilik üyeleri katılım sağladı.

Toplantıda, Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini devralacak isim belirlendi. Harita ve Kadastro Mühendisi Fikret Çakır'ın aday olmadığı seçimde, tek aday olarak yarışan Şehir Plancısı Rojbin Şahin oybirliği ile İKK Sekreteri seçildi.

Seçim sonrası açıklama yapan Şahin, TMMOB Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu olarak, TMMOB’nin ilkeleri doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Şahin, her zaman kamusal çıkarların savunucusu olacaklarını vurgulayarak, “TMMOB, kamu tüzel kişiliğine sahiptir ve kamu adına meslek disiplinlerinin faaliyetlerini denetleme görevini yürütür. Görevimizin en önemli parçası, kamudan yana tavır alarak, siyasi ve ekonomik baskılara karşı çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Rojbin Şahin, görev süresi boyunca kamu yararına çalışmalar yapacaklarını ve TMMOB’ye bağlı odaların denetimlerini sürdüreceklerini belirterek, şeffaf ve etkin bir yönetim sergileme hedefinde olduklarını dile getirdi.