DEPSAŞ Enerji, engelli bireylerin tüm hizmetlerine kolayca erişebilmesi için fiziksel ve dijital kanallarını erişilebilir hale getiriyor. Şirket, "Engelsiz Hizmet" projesi kapsamında Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta engelli müşterilere öncelikli ve hızlı hizmet sunuyor. Engelsiz Enerji projesine ilişkin açıklamalarda bulunan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel,  “Engellilere özel rampalar, işaret dili bilen temsilciler ve Braille alfabesi ile hazırlanmış belgelerle müşteri hizmetlerinde yenilikçi çözümler sunuyoruz. Ayrıca, proje kapsamında şubeye gelemeyen engelli abonelerimize evde hizmet verilmesine yönelik bir uygulama başlattık.” dedi.

DEPSAŞ Enerji, hizmetlerini herkes için erişilebilir hale getirme ve sürdürülebilir bir müşteri deneyimi sunma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Şirket, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki müşteri hizmetleri merkezlerinde engelli bireylerin işlemlerini kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Bu kapsamda şirket, hayata geçirdiği “Engelsiz Hizmet” projesi ile engelli abonelerine yönelik uygulamalar devreye aldı.

Engelli müşterilere evde hizmet

Sundukları hizmetlerin herkes için erişilebilir olmasını hedeflediklerini ifade eden DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, “Müşteri hizmetleri merkezlerimizdeki fiziksel koşulları engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre yeniden tasarlıyoruz. Engellilere özel rampalar, tekerlekli sandalyelere uygun alanlar, işitme engelli müşterilerimiz için işaret dili bilen müşteri temsilcileri ve görme engelli müşterilerimiz için Braille alfabesi ile hazırlanmış sözleşme ve faturalar gibi yenilikçi çözümler sunuyoruz. Ayrıca, şubeye gelemeyen engelli müşterilerimize evde hizmet uygulamasını projeye dahil ettik.” şeklinde konuştu.

İşitme engellilere özel görüntülü çağrı merkezi

Sadece erişilebilirlik değil aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkesiyle de hareket ettiklerini vurgulayan Karagüzel, “Erişilebilirlik, DEPSAŞ Enerji’nin müşteri memnuniyetine olan bağlılığının bir yansımasıdır. Bunun yanı sıra, hizmetlerin sürdürülebilir bir şekilde sunulması, toplumsal faydanın kalıcı hale getirilmesi adına önemli bir adımdır. Görme engelli müşterilerimizin mobil uygulama ve internet sitemizi kolaylıkla kullanabilmesi için teknolojik geliştirmeler yapıyoruz. Bu sayede, dijital platformlarda da herkesin eşit hizmet almasını sağlıyoruz. Bununla beraber işitme engelli müşterilerimizin 444 69 96 numaralı çağrı merkezimizden sorunsuz ve öncelikli hizmet alabilmeleri için işaret dili ile görüntülü çağrı merkezi uygulamasını hayata geçirdik. Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak, onlara destek olmak bizim için büyük bir mutluluk kaynağı.” açıklamasını yaptı.