Teknofest’in Adana etabında, "Akıllı Kask Projesi" büyük ilgi gördü. Projenin tanıtımını yapan dernek başkanı Öğr. Gör. Mustafa TAŞİYAN, “Akıllı Kask Projesi sayesinde scooter, bisiklet ve motosiklet sürücülerinin güvenliğini artırmayı hedefliyoruz. Kask üzerindeki aydınlatma sistemi sürücülerin görünürlüğünü sağlarken, entegre kamera sistemi tehlikeli durumları ve yol işaretlerini sesli olarak iletmektedir. Ayrıca, GPS sensörü sayesinde kaza anında sürücünün konumu acil servisler ve yakınlarıyla paylaşılmaktadır. Bu sistem, günlük yaşamda sürücülerin hayatını kurtarabilir ve Teknofest 2024’te sergilendikten sonra kullanımının yaygınlaşmasını bekliyoruz,” dedi.

GENÇ STEM Takımı, Teknofest 2024’teki destekleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği, GAP İdaresi, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Bölgedeki gençlere teknolojiye olan ilgilerini artırmaları için eğitimler sunan GENÇ STEM Derneği, birlikte daha birçok başarı kazanmayı hedefliyor. Teknoloji meraklısı gençler, dernek bünyesindeki eğitimlere katılmak için davet ediliyor.