Şanlıurfa’da, İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırıları kınamak ve Filistin halkına destek olmak amacıyla "Gazze Direniyor" yürüyüş ve mitingi düzenlendi. Şanlıurfa'daki sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı.
Ali Şelli Parkı önünde toplanan kalabalık, Filistin ve Türk bayrakları taşıyarak sloganlar eşliğinde Rabia Meydanı'na kadar yürüdü. Kadın, erkek, çocuk ve yaşlı her yaştan katılımcının olduğu yürüyüşte sık sık “Urfa’dan Filistin’e Selam”, “Gazze’ye Selam, Direnişe Devam” ve “Kahrolsun İsrail, ABD ve İngiltere” gibi sloganlar atıldı.
Yürüyüş, Rabia Meydanı'nda sona ererken, meydanda toplanan vatandaşlara, Memur-Sen Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, yaptığı konuşmada, İsrail'in bugüne kadar yaklaşık 42 bin insanı katlettiğini belirtti. BM ve dünya devletlerinin sessizce İsrail'in katliamlarını izlediğini ve bu katliamlara ortak olduğunu söyledi. İsrail mallarının boykot edilerek "Siyonizme kan pompalayan damarları kesmeliyiz. İsrail mallarını alırsan ölmezsin ama İsrail mallarını alırsan çocuklar ölür" dedi.
Deccal görmek isteyenler Netanyahu ve Biden'e baksın. Bunlardan daha korkunç bir deccal olabilir mi?
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı, Prof. Dr. Celil Abuzer yaptığı konuşmada, 57 İslam ülkesinden Gazze için ses çıkmadığını belirtti. Netanyahu'nun Arap liderlerine "oturun oturduğunuz yerde" dediğinde hiçbir Arap liderinden ses çıkmadığını söyledi. Siyonizmin batı emperyalizmine hizmet etmek için kurgulandığını ve İsrail'in bir vampir olduğunu ifade etti.
"Deccalizm, siyonizmdir. Deccal görmek isteyenler Netanyahu ve Biden'e baksın. Bunlardan daha korkunç bir deccal olabilir mi?" diyerek sözlerini tamamladı.