DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü’nün milli sporcuları Yusuf Badem ve Rüveyda Nur Evin, Güney Kore’nin Chuncheon şehrinde düzenlenen Dünya Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Türkiye'yi gururlandırarak madalyalarla döndüler. Yusuf Badem gümüş madalya kazanırken, Rüveyda Nur Evin bronz madalya elde etti.

1-6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonada Yusuf Badem, erkekler 59 kg kategorisinde mücadele etti. Yunan, Mısırlı, Brezilyalı ve Ukraynalı rakiplerini geride bırakarak finale yükselen milli sporcu, finalde Güney Koreli Junho Sim’e yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 44 kg kategorisinde yarışan Rüveyda Nur Evin ise turnuvada sırasıyla Vladislava Kretova, Sum Yi Ma, Lihi Chmilevsky ve Christina Georgia Aidonidou’yu mağlup ederek yarı finale çıktı. Tayvanlı rakibi Chieh-Ling Wang’a mağlup olan Evin, bronz madalya kazandı.

DEPSAŞ Enerji Spor Kulübü Başkanı Murat Karagüzel, sporcuları tebrik ederek, “Yusuf ve Rüveyda'nın uluslararası arenada gösterdiği bu büyük mücadele, ülkemiz adına önemli bir gurur kaynağı. Genç yeteneklerimize olan desteğimiz devam edecek.” dedi.