Fırat nehrine kıyısı bulunan Hilvan ilçesi, su Turizmi ve olta balıkçılığı geliştirmek adına Hilvan Yerel Eylem Grubu tarafından halka açık düzenlenen etkinlikte, oltasını alan yüzlerce vatandaş etkinliğe katıldı.


Balık tutma etkinliğinde birçok kategoride yarışan yarışmacılar Hilvan Yerel Eylem Grubu tarafından çeşitli ödüller verildi.


Hilvan Yerel Eylem Grubu önceki yıllarda birçok yarışma, etkinlik, eğitim, turnuva ve festivaller yapmıştır. Bunlara yeni bir etkinlik ekledik diyen Hilvan Yerel Eylem Grubu Koordinatörü Yusuf Yavuz sportif amaçlı balık tutma etkinliği için bir dizi açıklamada bulundu: “Hilvan Yerel Eylem Grubu olarak Hilvan ilçemizi her konumda tanıtma ve öne çıkarmak için her platforma tanıtmaya çalışıyoruz.

Bugünkü etkinliğimiz amacı Hilvan’ın doğal güzelliklerini öne çıkarmak ve bu güzelliklerin herkes tarafından bilirliğini artırmak. Özellikle Bahçecik köyümüzde şuan karşımızda bulunan ada doğa harikası bir yerdir.

Bu adayı tanıtmak ve güzelliklerimizi Türkiye’ye tanıtmak ilk amacımızdır. Bu amacımıza ulaşma için her türlü enstrümanı kullanacağız. Hilvan ilçemiz tarım ve kırsal turizm adına çok büyük bir potansiyele sahiptir.

Özellikle öne çıkan potansiyellerin başında tarım ve kırsal turizm gelmektedir. Ayrıca Fırat nehrine kıyısı olan Hilvan ilçemiz balık popülasyonu açısında önemli yer tutmaktadır. Halkın birçoğu geçimini balıktan sağlamaktadır.

Fırat nehrinde boyu 2 metreyi bulan balıkların tutulduğunu biliyoruz. Hilvan YEG olarak bu güzelliklerimizi her kesime tanıtmak ve tanınırlığını artırmak ilk hedefimiz. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz ve Hilvan ilçemizin laik olduğu yere gelmesi için çabalıyoruz.

Her konuda destekleri hissettiğimiz paydaşlarımızın başında gelen Hilvan Kaymakamlığımıza, Tarım İl/ilçe Müdürlüğümüze, Hilvan Ziraat odasına, Hilvan’daki STK’lara, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İlçe Spor gençliği müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. ” dedi.