CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da Balıklıgöl'e giden tünelde yaşanan trafik sıkıntılarına dikkat çekti. Tanal, tünel yolunun kenarlara yerleştirilen dubalarla daraltıldığını ve bu durumun araçların geçişini zorlaştırdığını belirtti. Tanal, "Bu şekilde çözüm olmaz, trafik polisi, zabıta devriyesi ve başka uygulamalarla usulsüz parkı engellemek daha etkili olur" ifadelerini kullandı.

Tanal ayrıca, tünelin aydınlatmasının yetersiz olduğunu ve bu konuda da düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı. Şanlıurfa’daki otopark sorununun da altını çizen Tanal, "Vatandaşların araçlarını bırakabilecekleri otopark alanları son derece eksik. Bu, Şanlıurfa'da ciddi bir sorun ve belediyeler ile ilgili kurumlar bu duruma çözüm üretmelidir" dedi.

Milletvekili Tanal, modern şehircilik anlayışının Şanlıurfa’da hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Yolun neredeyse yarısını dubalarla daraltarak bir yere varamazsınız" şeklinde konuştu.