RHA Ajans 'ta yer alan haber üzerine Şanlıurfa tarım il müdürlüğü gıda şube müdürlüğü ekipleri tarafından  gerçekleştirilen kontrollerde 1000 gramlık pirinç ve bulgur ürünlerinde böceklenme tespit edildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, iki işletme hakkında 5996 sayılı Kanunun 40. Maddesinin 1. Fıkrası d bendi uyarınca idari para cezası uygulandı. Böceklenmiş ürünler, Tarım Müdürlüğü’ne bağlı kontrol görevlilerinin gözetimi altında işletme çalışanları tarafından imha edildi.

Konuyla ilgili Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

“Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü olarak bizlere ulaşan her ihbar ve şikayeti değerlendiriyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz.

Görüntülerini paylaştığımız ihbar ve şikayet ile alakalı olarak 5996 sayılı Kanun kapsamında sosyal medyada yer alan görüntülere istinaden  03-04/09/2024 tarihlerinde Haliliyye ve Karaköprü ilçelerimizde yapılan denetimlerde  1000 gr pirinç ve bulgur ürünlerinde böceklenme tespit edilmiştir. 

2 İşletme hakkında 5996 sayılı Kanunun 40. Maddesinin 1. Fıkrası d bendi gereğince idari para cezası uygulanmış olup Kontrol Görevlilerimizin gözetimi altında işletme çalışanlarınca ürünlerin imha işlemi gerçekleşmiştir.

Halk sağlığını korumak ve Tüketicinin “Sağlıklı ve Güvenilir Gıdaya” ulaşmasını sağlamak amacıyla denetimlerimiz aralıksız olarak sürdürülecektir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.”ifadelerine yer verildi.