Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya aracılığıyla Şanlıurfa'da yürütülen suçla mücadele kapsamında Emniyet ve Jandarma ekiplerinin elde ettiği sonuçları açıkladı.

Vali Şıldak, 7-13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 445 kişinin gözaltına alındığını ve son bir ayda yakalanan toplam kişi sayısının 1.621 olduğunu belirtti.

Huzur İçin Sıkı Denetimler

Vali Şıldak'ın açıkladığı raporda, son bir haftada yapılan denetim, operasyon ve şok uygulamalar sonucunda Hapis Cezası ve Yakalama Emri bulunan 445 kişi gözaltına alındı. Raporda, 4 kişinin adam öldürme, 53 kişinin hırsızlık, 81 kişinin dolandırıcılık ve 10 kişinin ise yağma suçundan arandığı belirtildi. Vali Şıldak, Şanlıurfa'nın huzur ve güven şehri olma yolunda sıkı denetimlerin devam edeceğini vurgulayarak, suçluların sokakta gezmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlılık

Uyuşturucuya karşı yürütülen seferberlikte de ciddi sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Vali Şıldak, Şanlıurfa'da gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmadığını belirtti. Son bir haftada 90 uyuşturucu satıcısının yakalandığını ve bunlardan 45’inin tutuklandığını ifade eden Şıldak, ele geçirilen uyuşturucu miktarlarını da açıkladı. Son bir haftada 18 kilo 852 gram skunk, 3 kilo 829 gram esrar, 1 kilo 48 gram metamfetamin ve diğer uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini belirtti.

Suçla Mücadele Devam Ediyor

Son bir ayda toplam 134 uyuşturucu satıcısının tutuklandığını belirten Vali Şıldak, Şanlıurfa sokaklarının zehir tacirlerinden temizlendiğini söyledi. Emniyet ve Jandarma ekiplerine başarılı çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Şıldak, uyuşturucu satıcılarına ve suçlulara karşı mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.