Viranşehir Belediyesi, parkların eksikliklerinin giderilmesi ve yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilçe genelindeki 50 parka, çocuk oyun grubu kurulması için çalışmalara başlandı.
Viranşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe merkezinde oyun grubu bulunmayan park ve yeşil alanlarda, çalışma yaparak yeni oyun grupları kuruyor. Yeni Mahalle’deki yer alan parklarda başlayan çocuk oyun grubu montaj çalışmaları, plan ve program dahilinde diğer mahallelerde de devam edecek. İlçe genelinde toplamda 50 parka çocuk oyun grubu kurulması planlanıyor.
Parkların, çocukların sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişebileceği sosyal alanlar olarak büyük öneme sahip olduğunu belirten Viranşehir Belediyesi yetkilileri, yapılan bu yatırımlarla çocukların güvenli ve eğlenceli bir ortamda oyun oynamalarının sağlanacağını vurguladı. Yeni oyun grupları, çocukların fiziksel aktivitelerini artırırken, sosyal becerilerini geliştirmelerine de katkı sunacak.
Proje kapsamında, sadece oyun grupları değil, aynı zamanda yeşil alanların düzenlenmesi, oturma alanlarının artırılması ve parkların genel estetiğinin iyileştirilmesi gibi çalışmalar da yapılıyor.
Oyun gruplarının kurulma çalışmalarını meraklı bakışlarla izleyen çocuklar, çok mutlu olduklarını belirterek, Viranşehir Belediyesi’ ne teşekkür etti.