İnfo Yatırım'ın piyasa değerlendirmesi şöyle:

"EURUSD

Piyasalar Euro bölgesinden gelen sanayi üretimi verisini takip etti. Açıklanan veriye göre Euro bölgesinde sanayi üretimi aylık bazda yüzde 1.8; yıllık bazda ise yüzde 0.1 artış gösterdi. Diğer yandan Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya’dan gelen yatırımcı güveni verisi izlendi. Buna göre ülkede ZEW beklenti endeksi Ekim’de 13.1 seviyesine yükseldi. Yeni günde ekonomik takvime baktığımızda cılız bir gün piyasaları bekliyor. Bununla birlikte 21:40’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın konuşması takip edilecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0916 – 1.0951 – 1.0999 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0870 – 1.0826 – 1.0777 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol

Piyasalar yeni haftaya İsrail’in İran’a yönelik olası misilleme saldırısında petrol altyapısına yönelik bir saldırı olmayacağı yönünde gelen haber akışları ile başladı. Bu haber akışları ise petrolün küresel arz endişelerinde azalmalar yaşanmasına neden oldu. Bu da petrolde bir miktar aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden oldu. Bu konuda yakından takip ediliyor. Bununla birlikte yarın ABD kanadından gelecek olan ham petrol stokları ekonomik verisi izlenecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 72.52 – 74.56 – 77.40 seviyeleri direnç noktaları olarak; 69.22 – 67.04 – 65.24 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD

Haftaya 2655 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, hafta içerisinde kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Her ne kadar Orta Doğu’da İsrail’in İran’a yönelik olası misillemesinde petrol altyapısı ve nükleer tesislere yönelik bir saldırı olmayacağına yönelik haber akışları olsa da, bu konu tam olarak kapanmış değil. Bu sebeple gelen haber akışları yakından takip ediliyor. Diğer yandan piyasalar yıl içerisinde FED’in 40 baz puanlık faiz indirim adımını atabileceğini bekliyor. ABD’den gelen ekonomik verilerden de bu konu hakkında ipuçları aranıyor. Yeni günde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2685 seviyesi direnç noktası olarak; 2660 – 2645 - 2630 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir."

Hibya Haber Ajansı