DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, katıldığı TV yayınında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti ve yeni çözüm süreciyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Ekmen, Meclisin yasama yılının açılış günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Partililerle tokalaşmasının spontane olmadığını vurgu yaparak, yapılan açıklamaların Abdullah Öcalan'ın 4 yıla yakın bir süredir devam eden tecridinin bittiğini gösterdiğini söyledi.

Ekmen, “Sonuçta Öcalan bir çağrı yapacaksa; bu çağrının içeriği konusunda ne olacağını devlet önceden öngörmüştür. Devlet yetkilileriyle İmralı arasındaki bağın zaman dilimleri genişlese de tamamen kopmadığını düşünenlerdenim. İçinde bulunduğumuz ve anlamlandırmaya çalıştığımız, süreç, Sayın Erdoğan'ın Bahçeli'yi bilgilendirmesinden sonra, Bahçeli'nin de ön ve inisiyatif alarak bunu kamuoyuna ilanıyla bir noktaya geldiyse bunun evveliyatı vardır. Devlet dediğimiz şey ya da iktidar siyaseti dediğimiz şey kör kuyuya taş atmaz. Bnun ön analizleri yapılmıştır, bunun olumlu gidebileceğine dair bir kanaat edinilmiştir ve bu böylece süreç kamuoyuna mal edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Kürt meselesinin çözümü anlamında yasal ve anayasal birtakım adımların atılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Ekmen, şunları söyledi:

“İktidarın muhalefeti terörize eden bir dilden uzaklaşması hayırlıdır. Bu aşamada ne yapacaklarını görelim, yanlışı eleştirelim, doğruyu cesaretlendirelim. En kötü ihtimal günün sonunda elimizde şöyle bir çıktı kalacak. İktidarın 14 Mayıs seçimlerini de kazanmasını sağlayan güvenlik, beka ve terör paradigması siyasal söylem olarak çökmüştür. Kürt meselesinin çözümünün en önemli boyutu devlet açısından yasal ve anayasal birtakım adımları atabilmesidir. Bunun da zemini parlamentodur. Buradaki temel yaklaşımım bu süreçleri teşvik etmek, cesaretlendirmek gerekir. Şu aşamada kısıtlı bilgiyle, negatif soru ve senaryolar üzerinden bir stres üretmek doğru değil. Adımlar atıldıkça biz de eleştirilerimizi yapar, tavsiyelerde bulunuruz."

Hibya Haber Ajansı