A1 Capital'in değerlendirmesine göre, güne negatif açılış yapan ve öğle saatlerini de yatay volatil hareket ile geçiren Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi, kapanış saatlerine yakın gelen tepki alımları ile yükselişe geçti ve günü yüzde 0.92 değer kaybı ile 10187.00 seviyesinden tamamladı.

Değerlendirmede şu bilgiler verildi:

"Dün gelen tepki alımlarının üzerine bugün de negatif açılışa rağmen gelen pozitif kapanış ile henüz 22 veya 50 günlük üssel ortalamalar aşılamamış olsa da düşen kanalın test edildiğini ve psikolojik bir eşik olan 10000 seviyesinin tekrardan üstüne çıkıldığını görüyoruz.

"Haberlere baktığımız zaman ise Morgan Stanley ekonomistlerinin TCMB’nin Ocak ayından itibaren art arda 250 baz puanlık faiz indirimleri öngören Morgan Stanley ekonomistleri TCMB'nin politika faizini Mart ayına kadar yüzde 42,5'e ve Haziran ayına kadar da yüzde 35'e çekeceğini tahmin etti. Bu şekilde 6 ay boyu neredeyse her ay indirim yapılmasının beklendiği durumda bu senaryonun fiyatlanmaya başlaması ile birlikte borsanın toparlanacağını düşünüyoruz.

"Siyasal alana baktığımız zaman ise İsrail’in Beyrut’un güneyini vurması, ve CNN’in haberine göre 5 Kasım'da yapılacak ABD başkanlık seçiminden önce İran’a saldırı düzenleyeceğinin tahmin edilmesi de global piyasaları, dolayısıyla piyasamızı olumsuz etkileyebilecek olumsuz bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

"Teknik göstergelere baktığımız zaman ise Salı gelen tepki alımları ile pozitif konum alan göstergelerin son işlem günündeki tepki ile de beraber daha da güç kazandıklarını ve yönlerini belli ettiklerini görüyoruz. Henüz sinyal üretmeyen orta vadeli indikatöründe yönünü iyice yukarı çevirmesi, kısa vadeli göstergelerin AL sinyalinde olması, ve düşen kanalın üst bandının test ediliyor olması tepkinin devamının geleceğini düşündürüyor.

"Beklentimiz doğrultusunda, 9500 ilk destek seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükselişin devamı durumunda 10460 ve 10840 seviyeleri ilk ara dirençler olarak izlenebilir.

"Ancak beklentimizin aksine, olası bir satış baskısı ile karşılaşılması durumunda ise 9500 ve 9000 seviyeleri destek seviyeleri olarak takip edilebilir."

Hibya Haber Ajansı