Kobane Sınırında Başka çocuklar ölmesin diye…

Eşi askerler tarafından katledilen ve iki çocuğu PKK saflarında yaşamını yitiren Halime Tekin, "Başka çocuklar ölmesin" diyerek, Kobanê sınırına nöbet tutuyor. Tekin, "Çeteler yürüyerek geldi, sürünerek çıkacak. Kobanê yakında özgür olacak ve biz onlarla birlikte gidip kenti yeniden inşa edeceğiz dedi.

3631 kez okundu.
Kobane  Sınırında Başka çocuklar ölmesin diye… Advert

Kobanê sınırının sınıf noktasında yer alan Mahser köyünde sürdürülen direniş nöbeti farklı hikayeleri olanların bir araya geldiği ve direnişe ses verdiği bir yer haline geldi. Bunlardan biri olan Halime Tekin, Kürdistan'da yürütülen savaşta eşi ve iki çocuğunu kaybetmiş. Antep'ten Kobanê sınırına gelerek, kendi çocukları gibi başka çocukların savaşta ölmemesi için nöbet eylemine katıldı.

 

'Eşini asker katletti, çocukları PKK'ye katıldı'

 

1990 yılında PKK'ye yardım ettiği iddiasıyla eşi askerler tarafından katledilirken, iki oğlu da babalarının katledilmesinin ardından PKK'ye katıldı. İki oğlundan yıllardır haber alamayan Tekin, evde vicdanen duramadığı için Kobanê'de yaşanan savaşa karşı sessiz kalamadığını söyleyerek, her seferinde kendini sınırın sınıf noktasında nöbette bulduğunu dile getiriyor.

 

'Yürüyerek gittiler, sürünerek çıkacaklar'

 

DAIŞ çetelerinin Türk devletiyle birlikte Kobanê'yi almayı hedeflediğini söyleyen Tekin, "Bizler için Kobanê, Afrin, Şengal ve Kürdistan'ın her parçası aynıdır. Kürtler her tarafa yayılmış ve örgütlü bir şekilde çalışmalarını devam ediyor, büyük lokmayı yutmaya çalıştılar ama beceremediler. DAIŞ çeteleri Kobanê'yi alacağını ve Cuma namazını gidip Kobanê'de kılacağını söylese de istedikleri gibi olmadı. Yürüyerek gittikleri Kobanê'de sürünerek çıktılar" dedi.

 

'Savaştıkça gücümüz artıyor'

 

Tekin duygularını şöyle dile getirdi: "Elimizden geleni yapacağız. Nöbette tutacağız, çalışmamızı da yapacağız. Kobanê'yi özgürleşmeden bizler de sınırdan ayrılmayacağız. Kobanê'yi inşa etmek amacıyla bizler de Kobanêlilerle birlikte gideceğiz. Tanıklık ettiğimiz Kobanê direnişinin ardından DAIŞ çetelerini saldırıları sonucunda yıkılan Kobanê'yi kendi ellerimizle inşa edeceğiz."diha

 

 

 

Kobane Sınırında Başka çocuklar ölmesin diye…
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum