Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Konya Teknik Üniversite (KTÜN) Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

KTÜN Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Türkiye ortalaması dikkate alındığında oldukça önemli bir geçmişe ve bilimsel birikime sahip olduklarını dile getirerek, desteklerinden dolayı Başkan Altay’a teşekkür etti.

Başkan Altay, Anadolu’nun en güzel üniversitelerinden birinde eğitim gördüklerini ifade ederek, “Fiziki imkanların çok daha iyi olduğu bir yeni kampüse kavuşmanız konusunda sayın rektörümüzle birlikte yoğun bir şekilde çaba sarf ediyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

Konya gibi kadim bir şehre hizmet ederek çeşitli hassasiyetler güttüklerini söyleyen Başkan Altay, “Özellikle nitelikli işler yapmaya gayret ediyoruz. Onun için de nitelikli mimarlarla çalışıyoruz. Her projede mutlaka çok önemli bir fikri yapı oluşsun arzu ediyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli mimarlık ofisleriyle çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Altay, konuşmasının devamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik faaliyetlerinden de bahsederek gençlerin Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı, Genç Kültür Kart’a başvurarak gençlik ve öğrenci hizmetlerinden faydalanmalarını istedi.

Altay, programın sonunda öğrencilerle sohbet ederek soruları cevapladı.

Hibya Haber Ajansı