Yenilikçi fikirlerin, projelerin gelişimine ortam sağlamak, ileri teknoloji işletmelerinin büyümesini desteklemek, teknolojik ve sosyo-ekonomik kalkınmayı teşvik etmek, ülkemizin rekabet gücüne katkıda bulunmak hedefiyle çalışmalar yürüten Türkiye’nin Derin Teknoloji Merkezi Teknopark İstanbul büyüyor. Tam kapasite ile çalışan Teknopark İstanbul’da daha çok sayıda teknoloji firmasına yer açmak üzere geliştirilen yeni ofisler için başvurular başladı. Teknopark İstanbul, “Yeni ofislerimizde siz de #yerinizialın” çağrısıyla başvuruların başladığını kamuoyuna duyurdu.

Güçlü altyapısı, stratejik konumu, sosyal olanakları ve uluslararası standartlarda ödüllü mimarisiyle lider teknoloji geliştirme merkezi olan Teknopark İstanbul’un yerleşkesinde daha çok sayıda teknoloji firmasının yer almasına yönelik geliştirmeler tamamlandı. Ar-Ge firmalarının çeşitli mekansal ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde esnek tasarım ilkeleri doğrultusunda planlanan yeni ofisler için başvuru süreci başladı.

Kiralamalarda; tam kat, yarım kat ve küçük metrekareli ofisler ile paylaşımlı masaların bulunduğu ortak çalışma alanı (co-working) seçenekleri sunuluyor.

Başta savunma sanayii olmak üzere güvenlik, yazılım, robotik sistemler, yapay zeka, sağlık, biyoteknoloji, enerji, siber güvenlik, havacılık, uzay, ulaştırma ve finansal teknolojiler gibi stratejik alanlarda ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak milli teknoloji üretiminin artırılması için girişimcileri destekleyen Teknopark İstanbul, geliştirilen yeni alanlarda daha çok Ar-Ge firmasına kapılarını açacak. Toplam 350.000 m2 kapalı alana sahip olan Teknopark İstanbul’un çatısı altındaki firmalar, global bağlantılara sahip güçlü ekosistemin yanı sıra sektörel ve akademik iş birliği fırsatlarından da yararlanabilecek.

Akıllı bina uygulamaları, Leed Gold sertifikası ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanan çevre dostu kampüste; açık kapalı otopark, konferans salonu ve toplantı salonları, yeme–içme alanları, kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, market, matbaa, kuru temizleme, fitness ve konaklama imkanları bulunuyor. 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Teknopark İstanbul’da, 483 firma ve 10 bin 305 Ar-Ge mühendisi, yerli sanayii gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yürütüyor. Bugüne kadar Teknopark İstanbul çatısı altında 3 bin 680 milli proje üretilerek ülkemize kazandırıldı.

Teknopark İstanbul ofis tahsisi için başvuru linki; https://www.teknoparkistanbul.com.tr/ofis-tahsis

Hibya Haber Ajansı