Kobane’de 'Kazanacağız çünkü haklıyız'

Kobanê'yi terk etmeyen yaşlılar, ruhlarındaki inançla "Biz kazanacağız, çünkü haklıyız, bu düşman karşısında" diyor. İki çocuğu YPG saflarında olan 70 yaşındaki Mislim Cido, "İnsanın kendi toprağında ölmesi büyük bir şereftir" derken, 71 yaşındaki Bozane Şexe ise, "İnsanın kendi toprağı için savaşması onurdur. Gerektiğinde ben bile bu yaşıma rağmen savaşıyorum" dedi.

1890 kez okundu.
Kobane’de 'Kazanacağız çünkü haklıyız' Advert

DAİŞ çetecilerinin saldırılarına karşı YPG/YPJ savaşçıları ve Kobanê halkının sergilediği amansız direniş 88'inci gününe girdi. DAİŞ çetecileri başta kentin güney doğusu olmak üzere doğu ve güney cephelerinde de adım adım geriletilmeye devam ediyor. Kobanêli siviller de büyük bir direniş örneği sergileyerek, cephedeki çocuklarına destek vermeyi sürdürüyor. Çocukları için cephe gerisinde çalışan yaşlı Kobanêliler, topraklarını terk etmek zorunda kalanlara geri dönmeleri çağrısında bulunurken, DAİŞ çetecilerine karşı haklı oldukları için savaşı kazanacaklarını belirtiyor. Kobanêli yaşlılar, cephelerde DAİŞ'in geriletildiğini belirtirken, kuzeye (Türkiye tarafı) dikkat edilmesi gerektiğine işaret ediyor.

 

İki çocuğu YPG'de

 

İki çocuğu cephede YPG saflarında mücadele eden 70 yaşındaki Mislim Cido, DAİŞ denen belayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın başlarına saldığını belirtti. Cido, "Dünyanın her yerinden vahşileri toplayıp önce TilEbyad'a saldırttılar. Oradaki yakınlarımız önce buraya geldi, tabi sadece onlar değil 400 köyden de insanlar geldi Kobanê'ye. Ama çeteler Erdoğan'ın desteğiyle Kobanê'ye de saldırınca insanlar burayı boşaltmak zorunda kaldı" diye konuştu.

 

'Erdoğan ve Esad Kürtleri bitirmek için her şeyi yaptı'

 

Kobanê'nin düşeceğinin sanıldığını ancak YPG'nin savaşarak çetelerin Kobanê'yi almasını engellediğini ifade eden Mislim Cido, "En büyük düşman Türk devleti ve Erdoğan'dır. Çünkü Erdoğan ve Esad Kürtleri bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Erdoğan, kendi topraklarında yaşayan 40 milyon Kürdü hesaba katmadı. Sandı ki; kuzeydeki Kürtler Kobanê'ye sessiz kalacak. Zalim Erdoğan Kürtler birdir bunu böyle bil" diye konuştu.

 

'Kuzey cephesine dikkat etmek gerekiyor'

 

Başka yerlere göç etmek zorunda kalan Kobanêlilerin topraklarına geri dönmesini ve burada onurluca yaşamasını isteyen Cido, "İnsanın kendi toprağında ölmesi bile büyük bir şereftir. Benim iki çocuğum YPG'de savaşıyor. Allah YPG ve YPJ'ye güç versin; çünkü onlar yakında bize özgürlük getirecek. Çeteler kaybetmeye başladılar, sadece kuzey cephesine dikkat etmek gerekiyor. Çünkü Erdoğan sınırdan çeteleri üstümüze salıyor ama boşuna uğraşıyor. Kobanê mutlaka özgürleşecek" diye belirtti.

 

'YPG'liler göğüslerini tank namlularına vererek bizi savunuyor'

 

Mislim Cido'nun oğlu Osman Cido ise, tüm zorluklara rağmen YPG'nin direnişi sayesinde yurtlarında yaşamaya devam ettiklerini dile getirerek, "Düşman,'Kobanê küçük bir yer hemen alırız' sanıyordu ama YPG ve YPJ onlara Kobanê'nin büyüklüğünü gösterdi.  Gençler olarak üstümüze düşen görevleri yerine getiriyoruz bizde. Çünkü YPG tüm gücüyle bizi savundu, namusumuzu, toprağımızı çetelerden korudu. YPG'liler göğüslerini tank namlularına vererek, gece gündüz bizi savunuyor. YPG var olduğu sürece çeteler Kobanê'ye giremeyecek" diye konuştu.

 

'Kendi topraklarına dönüp savaşsınlar'

 

 

"İnsan toprağını nasıl terk eder?" diye soran 71 yaşındaki Bozane Şexe de, topraklarından ayrılmak zorunda kalan insanlara şu çağrıda bulundu: "Kendi topraklarına dönüp savaşsınlar. İnsanın kendi toprağı için savaşması onurdur. Gerektiğinde ben bile bu yaşıma rağmen savaşıyorum. Savaşacağız ve kazanacağız inşallah. Çünkü biz haklıyız, bu düşman karşısında. Yaptığı vahşet ve barbarlıktır. 400 köy ve Kobanê'yi yıkmak isteyen bir düşmanla tabi ki savaşacağız."diha

Kobane’de 'Kazanacağız çünkü haklıyız'
Yorum Yap
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Bakan Tunç: Türk yargısından kaçmak olmaz
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum
Davutoğlu: Erzincan Başbağlar’da katledilen 33 masum canımızı rahmetle anıyorum